Esnaf Sayısı Azaldı, İşler Düştü!

Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'i hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Esnaf Sayısı Azaldı, İşler Düştü!

Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'i hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette pazarcıların sorunlarını dile getiren Emre, depremden dolayı en çok Yeşilyurt bölgesinde mağduriyet yaşadıklarını ve pazarlarının birçoğunun bir yıl boyunca açılamadığını belirtti.

Depremden dolayı esnaf kaybının olduğunu ve 600 esnaftan 200-250'sinin il dışına çıktığını veya sektör değiştirdiğini söyleyen Emre, şu anda 300-400 esnafın mevcut pazar yerlerinde vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını fakat ekonomik krizden dolayı pek fazla iş yapamadıklarını ifade etti.

Emre, bu zor süreçte el birliğiyle Malatya'nın kalkınabileceğine olan inancını dile getirerek, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit'in esnafa olan yaklaşımının iyi olduğunu ve azmiyle Malatya'ya artı katacağından şüphesinin olmadığını vurguladı.