'Esnaf Masası' Malatya'ya geliyor

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve beraberindekiler MGTC'yi ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, esnafın her zaman yanında olacaklarını belirten Kiraz, 'Oluşturulan 'Esnaf Masası', çeşitli illere ziyaretler gerçekleştiriyorlar önümüzdeki hafta bir milletvekili gurubu Malatya'da çalışmalarını yapacaklar. Esnaf odalarını ve esnafları gezerek, bir rapor oluşturacaklar' dedi.

'Esnaf Masası' Malatya'ya geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve beraberindekiler Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ne (MGTC) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Kiraz, basınla beraber yakın bir mesai yaptıklarını söyledi. Basın mensuplarının çalışma koşulları hakkında konuşan Kiraz, "Basın hepimizin eli, ayağı, dili dolayısıyla bizler siyasi çalışmalarımızı yürütürken basınla beraber yakın bir mesai yapıyoruz. Bizim yapmış olduğumuz çalışmaları veya haber değeri taşıyan her şeyi vatandaşa, halka elbette ki gazetecilerimiz ve televizyoncularımız gündeme taşıyorlar. Bu anlamda da çok görevli bir görev üstleniyorlar. Bu görevi üstlenen arkadaşlarımızın üzerindeki baskılarında farkındayız. Biz hep şunu savunduk, basının özgürce konuşabilmesi lazım özgürce yazabilmesi lazım ve her şeyi özgürce ifade edebilmesi lazım belgesini ve bilgisini kamuoyuyla paylaşması lazım. Geçmişte gazetecilik yapan ve bunun bedelini ödeyen, katledilen birçok arkadaşımız var gazeteciler var. Onları da bir kez daha anmak istiyorum. Çünkü onlar görevlerini yaparken halka haber ulaştırmaya çalışırken hayatlarından oldular. Bugün korkmadan ve kalemini, başarıyla kullanan bütün gazetecilileri de buradan tebrik ediyoruz. Onlarla her zaman gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

Ekonomik krizler yaşıyoruz

İl Başkanı Kiraz, esnaf ve toplumun büyük bir kısmının bazı sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, “Ülke olarak hatta dünya olarak bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Sağlığımızı baskı altına alan önemli bir savaş veriyoruz. Bununla farklı olarak da önemli ekonomik krizler yaşıyoruz. Esnafın ve toplumun ciddi kesiminin önemli problemler yaşadığını görüyoruz. Bu sorunları gündeme getirmeye çalışıyoruz. Pandemi ile mücadele konusunda sağlıkçılarımıza katkı sınmaya ve destek olmaya çalışıyoruz. Hem de ekonomik anlamda yapılması gerekenler konusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bir arayış ve çalışma içerisindeyiz. Bu süre içinde çok geniş katılımlı toplantıların yapılmasını uygun bulmuyoruz. Onları yapanları da zaman zaman eleştiriyoruz. Önümüzdeki dönem de normalleşmenin olmasını umuyoruz.  Ama bu süreçteki mücadelemizi hem Malatya’da hem de Türkiye’de sürdürmeye çalışıyoruz. Tabii önemli bir kesim ciddi problemler yaşıyor, esnaf apayrı problemler yaşıyor. Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba sayesinde ‘Esnaf Masası’ oluştu. Çeşitli illere ziyaretler gerçekleştiriyorlar önümüzdeki hafta bir milletvekili gurubu, ‘Esnaf Masası’ olarak Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba Başkanlığında çalışmalarını yapacaklar. Esnaf odalarını Malatya Ticaret Odası’nı ve esnafları gezerek, bir rapor oluşturacağız" şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mikail Pelit, MGTC olarak, bütün siyasi partilere aynı uzaklıkta ve aynı yakınlıkta olduklarını belirtti.