Esnaf mağdur oldu

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, Cumhuriyet Meydanında kurulan geçici iş yerindeki esnaflar, Fırat EDAŞ'ın elektriklerini habersiz kestiğini ve elektrik olmadığı için ürünlerinin bozulduğunu, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini iddia ettiler. 

Esnaf mağdur oldu

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen iller arasında bulunan Malatya’da, dükkânlarını kaybeden esnaflar için belli bölgelerde geçici işyerleri kuruldu. Geçici iş merkezlerinden biri de Cumhuriyet Meydanında kuruldu. Cumhuriyet Meydanına kurulan konteyner çarşıya yerleşsen kayısıcı esnafı ve eczacılar, Fırat EDAŞ’ın geçtiğimiz günlerde konteynerlerde elektrikleri keserek mağdur ettiğini belirtti. Esnaflar durumun çözülmesini ve 2. Sınıf esnaf muamelesi görmek istemediklerini söyledi Geçici iş merkezinde Kayısıcı  Esnafı olan Uğur Çelik, geçtiğimiz hafta elektriğin 5 güne yakın kesildiğini, bu durum yüzünden klimaların çalışmadığını  ve ürünlerinin bozulduğunu vurguladı. 

‘Belediyenin kaçak elektrik bağlayacaklarını zannetmiyorum’

Belediyeye şikayetini ilettiğini kaydeden Çelik, kimsenin geri dönüş yapmadığını, Fırat EDAŞ’ın kaçak elektrik var diye esnafın elektriğini kestiğini ifade etti. Çelik, “ Bu durum üzerine belediyeye mesaj attım ama kimse dönüş yapmadı. Belediye pano yapmış, elektriği bağlayan kişiler yanlış bağlamış olacak ki Fırat EDAŞ da kaçak elektrik var diye esnafının elektriğini kesti 4-5 saat. Onun yerine belediyeyi arayıp durumu anlatabilirlerdi ve böylece sorun çözülürdü. Çünkü belediyenin kaçak elektrik bağlayacağını zannetmiyorum. Depremzede insanlara bu yapılmaz. Fırat EDAŞ’ın yaptığı çok ayıp bir olay” şeklinde konuştu.

“Bilerek ve kasıtlı olarak yapıldı”

Kayısıcı esnafı olan Enes Kazgan,  defalarca elektriğin kesildiğini ve bu durumun esnafı fazlasıyla mağdur ettiğini söyledi. Kazgan, şu ifadeleri kullandı: “ Klimalarımız her defasında arızalandı. Elektriğin gidip uzun süre gelmemesi bizi mağdur ediyor ve ürünlerimizin hepsi bozuluyor. Elektriğin ilk gitmesi sayaç yüzünden oldu. Biz bu konuda bilgilendirilmedik. Bilerek ve kasıtlı olarak bizim elektriğimizi kestiler. Daha önce sayaç konusunda bilgi verilseydi, sayaçlarımızı takardık. Hiç haberimizi yoktu. Gelip direk kestiler.” Cumhuriyet çarşısında eczacı olan Yusuf Han ise elektriğin kesilmesinin ilaçlar açısından riskli olduğunu vurguladı. Elektrik kesintisinden dolayı buzdolabında bulunan ilaçların bozulmak üzere olduğunu kaydeden Han,  ilaçların 25 derecenin altında olması gerektiğini ancak elektrik kesildiği zaman konteyner sıcaklığının 35 dereceyi geçtiğini belirtti.