Esnaf listeleri görmek istiyor

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da birçok işyeri yıkıldı ve ağır hasar aldı. Binaları yıkılan esnafa geçici iş yerleri verilmeye başlandı. Ancak esnaflar, geçici iş yerlerindeki alt yapı yetersizliğinden ve kura çekiminden şikayetçi. Kuralarda, iş yeri az hasarlı olan esnaflara da geçici iş yeri çıktığını iddia eden esnaflar, kura çekiminden önce listeleri görmek istediklerini söyledi.

Esnaf listeleri görmek istiyor

6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerde Malatya’da birçok iş yeri yıkıldı ve ağır hasar aldı. Büyük yıkıma uğrayan ve hayatın durma noktasına geldiği kentte iş yerleri yıkılan esnaflar depremlerden sonra mağduriyetlerini giderilmediğini iddia ederek geçici iş yerlerinin bir an önce ve eksiksiz teslim edilmesini istiyor. Malatya Büyükşehir Belediyesinin yanında inşa edilen geçici iş yerlerinin teslimi için çekilen kuralarda iş yerleri az hasar alan esnaflara da iş yeri çıktığını iddia eden Malatya Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Listelerini görmek istiyoruz

Yıldız, yaptığı paylaşımda hem kuraya katılan iş yerlerinin listelerini görmek istediklerini hem de Büyükşehir Belediyesinin yanında inşa edilen geçici iş yerlerinde kasap manav ve çaycı esnafına su gideri olmaması nedeniyle iş yeri verilmediğini belirterek tepki gösterdi.
Malatya Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız'ın yaptığı paylaşım;
"Herkes şunu iyi bilsin ki biz odalar olarak esnaflarımızı tek tek arayıp ağır ve yıkık olanları listeler halinde esnaf odalarına verdik, onlarda valiliğe teslim etti. Valilik su gideri olmadığını söyleyerek bizleri belediye yanındaki konteyner çarşı kurasına dahil etmediler. 
İş yeri az hasarlı olan esnaf kurada çıkarken iş yeri yıkılan esnafa yer verilmiyor. Kasabı, manavı, çaycısı ve berberi bu memleketten değil mi yoksa esnaf mı değil. Noter huzurunda çekilen kurada bile insanların aklında soru işareti kalıyorsa bu da bizim ayıbımız” ifadelerini kullandı.