Esnaf dönüp iş yeri açtı

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da berberlik yapan Burak Türkeri'nin, iş yeri yıkıldı. Deprem sonrası başka bir şehre giden Türkeri, Malatya'nın yeniden toparlanması için kente gelerek kurduğu konteynerde afetzedelere hizmet veriyor.

Esnaf dönüp iş yeri açtı

Yaşanan 7.8 ve 7.5 büyüklüğünde ki iki büyük depremde en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da hayatın normale döndürülmesi adına çalışmalar sürüyor. Belediye tarafından konteyner çarşılar kurulurken bazı esnaflar da kendi imkanlarıyla çadır ya da konteyner kurarak iş başı yaptı.

Geri dönenlerden biri de esnaf olan Berber Burak Türkeri. Kendine konteyner kuaför yaptırarak kaldığı yerden devam ediyor. Depremde kuaför dükkânı ağır hasar alan Burak Türkeri.  Aile olarak depremde barınma sorunu yaşadıklarını ve bu nedenle bir süre Mersin’e gittiklerini ifade eden Türkeri, “Zor zamanlar yaşadık, büyük felaketler atlattık. Bir dönem şehirden uzaklaştık ama memleketten ayrı yapamadık. Orada çalışmaya da başladım ama dediğim gibi memleketimden uzakta psikolojik olarak zorlandım.  

“Malatya’ya hizmet etmek istiyoruz”

Depremden dolayı iş yerinin ağır hasar aldığını aktaran Türkeri, “Depremden sonra su da bastı. Eşyalarımız kötü oldu ama devlete yük olmak istemiyorum. O yüzden bizde kendi imkanlarımızla devlete yük olmadan konteyner kuaför kurduk. Üç koltuk attık. Şu anda aynı anda üç kişiye hizmet verebiliyoruz. Yerimiz sağlam ve güvenli, evimizde ağır hasar aldığı için iş yerinde kaldığımız oluyor. Hizmete devam ediyoruz. Şimdilik elektriğimiz var suyumuzu da çok yakında bağlayacağız inşallah. Malatya’ya hizmet etmek istiyoruz. Ekonomik olarak Malatya’nın toparlanması için bir an önce çalışmaya başlamamız gerekiyor.” dedi.

Esnaf dönüp iş yeri açtı
Esnaf dönüp iş yeri açtı