Esnaf çözümü buldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Malatya'da iş yeri hasar gören tatlıcı esnafı, kurtardığı birkaç malzemesiyle kurduğu seyyar tezgahta hem vatandaşa hizmet ediyor hem de mesleğini sürdürüyor.

Esnaf çözümü buldu

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen esnaf kendi imkanlarıyla mesleğini sürdürmeye devam ediyor. Büyüklükleri 7,7 ve 7,6 olan depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu kentlerden Malatya'da, çok sayıda evin yanı sıra iş yerleri de zarar gördü. Malatya'da Bakırcılar Çarşısındaki tatlı imalat dükkanı ağır hasar gören Erdoğan Keskin, kentin farklı noktalarına kurduğu seyyar tezgahta mesleğini sürdürmek için çaba gösteriyor. 

Kendi imkanlarımızla üretiyoruz

Depremde iş yeri ağır hasar gören Keskin, kendi imkanlarıyla üretime devam etmeye çalıştıklarını anlattı. Yaklaşık 30 yıldır dededen kalma mesleğini sürdüren Keskin, “Zor şart ve imkanımızla ne yapabilirsek üretmeye, devam etmeye çalışıyoruz. Şu anda kullanılamaz halde ama biz durmak istemiyoruz. Üretimin devamını sağlamak istiyoruz. Deprem dolayısıyla zor şartlara rağmen çalışma gayreti içerisindeyiz. Biz memleketimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Burayı terk etmek değil, nasıl ayağa kaldırabiliriz onun peşindeyiz. Umarım devlet de gereken tedbiri alır, yardımları sürdürür. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Umuyorum, kredi yardımları, ödemeler, nakit yardımı, halka ve üreticiye destekler kesilmez” dedi. Haber-Foto: Merve Kılavuz-Sena Saka