Esenlik'in bütçesi artırıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanvekili Selim Pilten Başkanlığında yapıldı. Gündem maddeleri arasında bulunan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş'nin şirket sermayesi 41 milyondan 51 milyona çıkarılması maddesi kabul edildi.

Esenlik'in bütçesi artırıldı

Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı ikinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Selim Pilten Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem de yer alan konular arasında Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin şirket sermaye artırımı, Adıyaman ili Besni ilçesi ile Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehir ilişkisi kurarak, yol ve park yapımı ve Tecde İş Merkezi bodrum katındaki sosyal tesissin işletme hakkının Malatya Kültür A.Ş’ye devri konuları görüşüldü. 

Besni Belediyesine destek verilecek

Gündemin 4. Maddesi olan; Adıyaman ili Besni ilçesi ile kardeş şehir ilişkisi kurarak, yol ve park yapımı hususlarında Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığının teklifi, oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre Malatya Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman Besni ilçesinin asfalt, yol ve park yapımına destek verecek.

Esenlik'in bütçesi 51 milyona çıkarıldı

Gündemin 5. Maddesi gereğince Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin şirket sermayesi 41 milyondan 51 milyona çıkarıldı. Gündemin 5. Maddesi; “Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin ilgili yazısında ‘Şirketimiz 29.09.2021 Tarihinde Olağanüstü Genel Kurul yaparak, şirketimiz bünyesinde faaliyet gösteren marketlerimizde bulunan eski nesil yazar kasaların ekonomik ömürleri tamamlandığından, ayrıca e-arşiv fatura sisteminde yapılan yeni düzenlemeler nedeniyle yeni nesil yazar kasalara geçilmesi gerekmektedir.  Şirket yazar kasalarının, bilgi işlem ve muhasebe programlarının yenilenebilmesi için gerekli olan yazılım maliyetlerinin karşılanması, ayrıca şirkette hizmet amacıyla kiralanan araçların sözleşmelerinin iptal edilerek, yerine şirket bünyesine satın alınan yeni araçların bedellerinin ödenmesi için şirket sermayesini 41.000.000,00 TL’den 51.000.000.00, TL’ye çıkarıp, 10. 000.000,00 TL sermaye artırımı kararı alınmıştır’ denilmektedir.” Gündemin 7. Maddesi gereğince, Tecde İş Merkezi bodrum katındaki sosyal tesissin işletme hakkının Malatya Kültür A.Ş’ye devri devir süresi ve işletme hakkı bedelinin belirlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon raporuna göre Tecde İş Merkezi’nin bodrum katındaki Sosyal Tesis alanı 5 yıllığına Malatya Kültür A.ş’ye devredilmesi oy birliğiyle meclisten geçti.