Erkılınç uyardı 'Korkmadan Hakikati Konuşacağız!'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, gazetelerin internet mecrasına yönelmesi gerektiğini, resmi ilan gelirlerinin azalmasının internet haber siteleri yüzünden olmadığını vurguladı.

Erkılınç uyardı 'Korkmadan Hakikati Konuşacağız!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkılınç, gazetelerin internet mecrasına yönelmesi gerektiğini, resmi ilan gelirlerinin azalmasının internet haber siteleri yüzünden olmadığını vurguladı.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 27. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erkılınç, basılan, okunan ve gündem belirleyen basılı gazetelerin bu alanda devam etmeleri, diğerlerinin ise internet mecrasına yönelmeleri gerektiğini söyledi. "Hakikati konuşmaktan korkmayınız!" diyen Erkılınç, resmi ilan gelirlerinde yaşanan azalmanın internet haber siteleri yüzünden olmadığını, ilan kaçırma, resmi ilan zorunluluğuna ilişkin mevzuat maddelerinin arkasından dolanma ve ilan metinlerinde küçülmeye gidilmesinden kaynaklandığını vurguladı.

Gazeteler maliyetler altında eziliyor

Erkılınç, kamu kurumlarının da "basmayan, satmayan ve okunmayan bir mecraya bu kadar yüksek bedellerle niye ilan verelim?" diyerek serzenişte bulunduklarını aktardı. Gazetelerin yüksek harcama maliyetleri altında ezildiğini belirten Erkılınç, "Bizi çözüme götürecek çözüm; basılan, okunan ve gündem belirleyen basılı gazetelerimizin bu alanda devam etmeleri, diğerlerinin ise her anlamda yeniden güç kazanmak ve nitelikli gazetecilik yapmak üzere internet mecrasını tercih etmelerinde görünüyor." dedi. Erkılınç, pandemi döneminde yapılamayan ve deprem felaketi nedeniyle askıya alınan veya esnetilen denetimlere bu yaz başlanılacağının bilgisini de verdi. Basanla basmayanı, satanla satmayanı, personel çalıştıranla çalıştırmayanı, maaş ödeyenle ödemeyeni, okunanla okunmayanı, habercilik yapanla yapmayanı ayrı tutacaklarını belirtti. Erkılınç, "Her bir süreli yayının ve çalışanlarının kendileri için çok kıymetli olduğunu" kaydederek, "Lütfen bir yerde yanlış varsa o yanlışa ortak olmamızı bizlerden beklemeyin. Resmi ilan yayımlama hakkı babadan oğula geçen miras değil devletin, ödev ve görevlerinizi yerine getirdiğiniz müddetçe size tanımış olduğu haktır." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.