Erkılınç: Türk Medyası, Milletimizin Ortak Sesidir!

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, bağımsız medyanın demokratik toplumlar için önemini vurguladı. 

Erkılınç: Türk Medyası, Milletimizin Ortak Sesidir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak basın mensuplarının bayramını kutladı. Mesajında, bağımsız hareket edebilme yeteneğine sahip medya kuruluşlarının varlığının demokratik bir toplumun inşası ve sürdürülebilirliği açısından hayati önemde olduğunu vurguladı.

Erkılınç, farklı fikirleri taşıyan medya kuruluşlarının mevcudiyetinin bireylerin özgür düşünceye sahip olduklarının başlıca göstergesi olduğunu belirterek, "Geçmişten günümüze atlattığı tüm badirelere rağmen milletimizin ortak sesi olabilmeyi başaran Türk medyası, ülkemizdeki çağdaş demokratik ortamın ve huzur ikliminin en önemli öğelerinden biri olmuştur" dedi.

Basın İlan Kurumu'nun, içinde bulunduğu toplum adına denetleme görevini yerine getirirken, mesleki sorumluluklarının bilinciyle hareket eden Türk medyasının en önemli destekçisi ve güvencesi olduğuna dikkat çeken Erkılınç, şunları kaydetti: "Kurumumuz aracılığıyla fikir ve içtihat farkı gözetmeksizin objektif ölçütlerle dağıtımı gerçekleştirilen resmi ilan-reklamlar, medya kuruluşlarının ekonomik bağımsızlıklarını koruduğu kadar, mesleki devamlılık ve meslek emekçilerinin sosyal hakları yönüyle de hayati niteliktedir. Kurumumuz, dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekte ve Türk medya sektörünün yeniliklere ayak uydurmasına öncülük etmektedir."

Erkılınç, internet haber sitelerinin süreli yayın kapsamına alınmasını medyanın son 20 yıldaki en güçlü adımı olarak değerlendirerek, "İçinde bulunduğumuz yeni dönem, ailemize güçlü aktörlerin katılmasını sağlamakla kalmamış; çok sesliliğin artmasına, farklı renklerin keşfedilmesine ve yayın içeriklerinde niteliğin gelişmesine katkı sunmuştur" ifadelerini kullandı.

Erkılınç, basın mensuplarının cesurca gerçekleri dile getirmesinin ve milletin ortak değerlerine saygılı, millî menfaatlere uygun bir yayıncılık anlayışını benimsemesinin önemine vurgu yaptı. Mesajını, "Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihal eden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, büyük gayret ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum" sözleriyle sonlandırdı.