Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Malatya Valisi Seddar Yavuz'un eşi Selda Yavuz, Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde bulunan KETEM'i ziyaret ederek kanser taramalarında erken teşhisin önemine dikkat çekti. Ziyaret sırasında, kanser farkındalığı ve taramaların yaygınlaştırılması konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ni (KETEM) ziyaret etti. Ziyarette Selda Yavuz’a, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı’nın eşi Nihal Kiraz, Malatya Vali Yardımcıları'nın eşleri, İl Emniyet Müdürü’nün eşi ve Battalgazi Kaymakamı’nın eşi ile bazı kurum müdürlerinin eşleri eşlik etti.

Ziyaret sırasında, KETEM yetkililerinden kanserle mücadelede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Selda Yavuz, özellikle kanser taramalarında erken teşhisin önemine vurgu yaptı. Yavuz, Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında 40-69 yaş arası kadınların her iki yılda bir mamografi yaptırmaları gerektiğini belirterek, tarama programlarına katılımın kanserle mücadelede kritik bir rol oynadığını dile getirdi.

“Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında yapılan ziyarette, Yavuz, mamografi için gelen kadınlarla bir araya gelerek farkındalığın artırılması adına sohbet etti. Program, KETEM'deki çalışmaların önemi üzerine yapılan bilgilendirmelerin ardından sona erdi.