Enkazların gölgesinde bayram arifesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce iş yerinin yıkıldığı Malatya'da iş yerleri depremlerde yıkılan tatlıcı esnafı İsmet Yalanca, kentin işlek caddesi üzerinde açtığı çadırda tatlı satışını yaparken hem dükkanları yıkıldığı için üzülüyor hem de eski bayramların hüznünü yaşıyor. 

Enkazların gölgesinde bayram arifesi

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Malatya’da vatandaşlar Ramazan Bayramı’na buruk giriyor. Binlerce iş yerinin yıkıldığı kentte enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürerken dükkanları yıkılan esnaf bayrama buruk giriyor. 
Malatya’da 49 yıldır tatlı imalatıyla uğraşan İsmet Yalanca, dükkanlarının ve imalathanesinin yıkılmasıyla, çevreyolunda kendi imkanlarıyla kurmuş olduğu çadırda bayram tatlısı satışını yapıyor. Yalanca, “Bakırcılar çarşısında olan iş yerlerimiz imalathanemiz depremden dolayı yıkıldı. Bizde şimdi çevreyolunda kendi imkanlarımızla kurmuş olduğumuz çadırda Malatya halkına hizmet vermekteyiz. Hayat devam ediyor. Elimizden geldiği kadar bir şeyler  yapmaya çalışıyoruz. Şuanda çevreyolunda tatlı satarak mesaimize devam etmekteyiz. Konteyner elimize geçmedi. Kendi iş yerimize yaptığımız tatlıyı yine aynı şekilde satmaya devam ediyoruz” dedi. 
“Elazığ’a gittiğim zaman Malatya’yı özlüyorum”

Aslen Elazığlı olan ve 1973’ten beri Malatya’da çalıştığını belirten Yalanca, “ Ben Elazığlıyım ama 1973’ten beri Malatya’dayım. Elazığ’a gittiğim zaman Malatya’yı özlüyorum. Arkadaşım, çevrem, dostum var. Depremlerde giden vatandaşların tekrar dönmesi lazım. Biz 40 gün Elazığ’da kaldık. Her şeyimiz karşılandı. Ama ne kadar da olsa Malatya’yı özleyip geliyoruz. İnsanın kendi memleketi annesi babası gibidir. Özlem duyuyor” ifadelerine yer verildi. ,

“İnsanın kendi memleketi annesi babası gibidir”

Esnafın depremlerden dolayı çok sıkıntı çektiğini ifade eden Yalanca, “ Satış yaptığımız çadırımızı bile kendi imanlarımızla yaptık. Konteyner bulmadık. Borçlarımız var. Yapılandırma yapılması söyleniyor. Yapılandırma olsun ama biz tekrar nereden alıp yapılandırmayı yatıralım. Esnaf çok sıkıntıda. Bazı sıkıntılar oluyor ama deprem de Allah’ın verdiği bir şey. Allah hükümetimizi devletimizi başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.