Enkazda buğday yeşerdi

6 Şubat tarihli depremlerde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da yaralar sarılıyor. Depremlerde yıkılan zahireci dükkanının bulunduğu alanda buğday başakları boy verdi. Yeşeren buğdayları gören vatandaşlar, duygulu anlar yaşadı. Depremzede Emre Tamer, 'Enkazdan sanki umut yeşeriyor' dedi. 

Enkazda buğday yeşerdi

Asrın felaketi olarak bilinen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 127 gün geçti. Şehirde ağır hasarlı binaların yıkımına devam ediliyor. Malatya Battalgazi İlçesi Dabakhane Mahallesi Arasa sokakta  6 Şubat depremlerinde yıkılan  zahire dükkanında boy veren buğday başakları görenleri şaşırttı. 

Hayat devam ediyor

Depremlere Malatya'da yakalanan ve aylardır çadırda yaşayan Emre Tamer, "Yeşeren buğday değil ümitlerimiz. Bu tür manzaralar görünce farklı duygulara kapılıyorum. Yıkılan koca şehir gözlerimin önünde olmasa sanki o soğuk gece hiç yaşanmamış gibi. Bazen bir rüyada mıyız, diye soruyoruz arkadaşlarla. Enkazdan yeşeren sanki umutlarımız toparlanmalıyız. Başakların gösterdiği gibi her şeye rağmen hayat devam ediyor" dedi. Haber-Foto: Mehmet Turan Çiğdem