Enkaz şehir Malatya

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Kentte, ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, yıkımı gerçekleştirilen binaların enkazlarının kaldırılmaması tepki çekiyor. Kaldırılmayan molozlardan dolayı şehir adeta enkaza dönerken, enkazların valiliğin yıkım yapan firmalara yer vermediği için kaldırılmadığı iddia edildi. 

Enkaz şehir Malatya

Enkazlar daha çok yerinde bekleyecek mi?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’da binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Hasar tespit raporlarının yayınlanmasının ardından ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı. Kentte ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, bazı bölgelerde yıkılan ağır hasarlı binanın enkazı kaldırılmadı. Günlerdir kaldırılmayan enkaz çevreye zarar verirken vatandaşların da tepkisine yol açıyor.

Valilik enkaz toplanması için yer vermedi mi?

Yıkım firmalarının ağır hasarlı binaları yıkımını yaparken enkazı olduğu yerde bırakıp kaldırmaması vatandaşları çileden çıkarıyor. Depremlerin vurduğu kentte yapılan bilinçsiz yıkımlar vatandaşı isyan ettiriyor. Vatandaşlardan enkazların günlerdir yerinde bekletildiğini söyleyerek enkazın bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade ettiler. Ancak enkaz kaldırılması ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Yıkım yapılan firmalara valilik tarafından yer verilmediği için firmaların enkazları kaldırmadığı öne sürüldü.