'Engelsiz Erişilebilir Şehirler Oluşturmalıyız'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşların topluma daha fazla katılımını ve yaşam standartlarını geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek bir mesaj yayınladı.

'Engelsiz Erişilebilir Şehirler Oluşturmalıyız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, engelli vatandaşların topluma katılımını ve yaşam standartlarını geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Başkan Er, engelli bireylerin başarılarının takdire şayan olduğunu vurgulayarak, Malatya'yı yeniden inşa ederken engelli vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak şehri engelsiz ve erişilebilir hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Er, mesajında engelliliğin sadece fiziksel bir sağlık sorunu olmadığını, aynı zamanda toplumsal boyutlarıyla tüm toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu dile getirdi. Engelli vatandaşların topluma kazandırılması ve kendi başlarına hayatlarını idame etmelerinin önemine vurgu yapan Başkan Er, bu doğrultuda belediye olarak çeşitli kurslar düzenlediklerini ve engelli vatandaşların toplumsal hayata daha fazla katılımını desteklediklerini belirtti.

Özellikle depremler sonrasında yaşanabilir ve engelsiz bir şehir oluşturmak için çalışmaların hızlandığını dile getiren Er, engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için her türlü tedbiri aldıklarını ve çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Başkan Er, Engelliler Haftası'nın engelli vatandaşlara karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını umut ettiğini belirterek, tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine sağlık, huzur ve mutluluk diledi.