Enflasyon işçilerin sorunlarını derinleştiriyor!..

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Başkan Vekili Mehmet Engin, 1 Mayıs Emek, Dayanışma ve İşçi Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Ekonomik krizin en çok sabit gelirliyi etkilediğini vurgulayan Engin, 'Fiyat istikrarsızlığı var olan sorunu daha da derinleştirmiştir' dedi.

Enflasyon işçilerin sorunlarını derinleştiriyor!..

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Başkan Vekili Mehmet Engin, 1 Mayıs Emek, Dayanışma ve İşçi Bayramı sebebiyle Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanlığında basın açıklaması yaptı. İşçi sorunları ve ekonomik krizin en çok sabit gelirlileri etkilediğini aktaran Engin, "Fiyat istikrarsızlığı var olan sorunu daha da derinleştirmiştir" açıklamasını yaptı.

Sendikal özgürlükler arttırılmalı

İşçi bayramının kutlanma nedenine değinen Engin, “Ülkemizin gelişmesine, ilerlemesine ve büyümesine katkı sunmak için ter akıtan işçi ve emekçilerimizin daha iyi şartlar altında çalışmalarını sağlamak için kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü birlik ve beraberlik için de kutlanmaktadır. Memur-Sen olarak bu 1 Mayıs’ta yüz binlerce emekçi ile birlikte Samsun’da ve Türkiye”nin tüm illerinde olacağız. Emek, vicdan ve adalet için, daha iyi çalışma şartları, adil paylaşım, insan onuruna yaraşır ücret, emeğin, emekçinin, emeklinin sesi olmak için alanlarda olacağız.  Sendikal özgürlüklerin artırılması, yasakların azaltılması için,  yetkinin hukukunun korunduğu bir Toplu Sözleşme masası için, adil bir Kamu Görevlileri Hakem Kurulu için, 4688’i evrensel ilke ve normlara uygun hale getirmek için, “Güçlü Memur Güçlü Türkiye”nin inşası için alanlarda olacağız.  Çalışma hayatındaki sadece sorunları değil aynı zamanda çözümleri de ortaya koymak için, birlik ve beraberliğimizi perçinlemek için alanlarda olacağız" şeklinde konuştu. 

Sabit gelirlinin alım gücü düşmüş

Ekonomik dalgalanmaların  sorunları arttırdığına dikkat çeken Engin, “Fiyatların yükselmesi, kiraların fahiş derecede artması, fiyat istikrarsızlığı var olan sorunu daha da derinleştirmiştir.  Sabit ve dar gelirlilerin alım gücü azalmıştır. Memur-Sen olarak fiyat istikrarını önemsiyor, emekçi için en büyük zammın düşük enflasyon ve fiyat istikrarı olduğuna inanıyoruz.  Biz emek kesimi olarak; atılan adımları kıymetli buluyor, sürdürülebilir olmasını istiyoruz. 13. Çalışma Meclisi Toplantısı’nda başta Toplu Sözleşme sistematiğini belirleyen 4688 sayılı kanundaki eksikliklerin giderilmesi olmak üzere, 1. Dereceye yükselen kamu görevlilerine 3600 ek göstergenin verilmesi, emekliler ile çalışanlar arasındaki makasın daraltılması, vergi adaletsizliğinin son bulması, koruyucu giyim yardımının önündeki engellerin kaldırılması ve Toplu Sözleşme İkramiyesi konuları masaya taşıdık ve çözüm önerilerimizi de sunduk, sorunların çözümünü her platformda dile getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.