'Enerjimiz yarınlara'

Enerjinin farklı alanlarında faaliyet gösteren Aksa grup şirketlerinin Mart ayında başlattığı 'ENERJİMİZ YARINLARA' kurumsal sosyal sorumluluk projesinin beşinci ve altıncı etabı Elazığ ve Malatya illerinde gerçekleşti.

'Enerjimiz yarınlara'

Elazığ Merkez’deki Şahsuvar Ortaokulu ile Malatya Yeşilyurt’taki Cumhuriyet Ortaokulunu ziyaret eden Aksa “ENERJİMİZ YARINLARA” ekibi, bu okullardaki 5, 6, 7 ve 8. sınıflara enerji konusunda kapsamlı bir eğitim verdi. Elazığ ve Malatya ile birlikte bir buçuk aylık kısa bir sürede altı ili ziyaret eden ve şimdiden 500’e yakın öğrenciye temas eden Aksa “ENERJİMİZ YARINLARA” ekibi, yılsonuna kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda 2.000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Türkiye’nin en köklü enerji grubu Kazancı Holding çatısı altında yer alan Aksa grup şirketleri, “ENERJİMİZ YARINLARA” ismiyle başlattıkları kurumsal sosyal sorumluluk projesinin beşinci ve altıncı etabını Elazığ ve Malatya’da gerçekleştirdi. 25 Nisan Perşembe günü Elazığ’ın Merkez ilçesine bağlı Şahsuvar Ortaokulu’nu ziyaret eden Aksa ENERJİMİZ YARINLARA ekipleri, 26 Nisan Cuma günü ise Malatya’da Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Cemal Kalay ve Yeşilyurt Kaymakamı Sn. Turgay Gülenç’inde katılımıyla Yeşilyurt Cumhuriyet Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Her iki okulda da tüm 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine enerji eğitimi verilirken Aksa Enerji, Aksa Doğalgaz, Aksa Elektrik ve Aksa Jeneratör çalışanlarından oluşan ekip, kendi faaliyet alanlarının yanı sıra enerji kaynakları, enerji üretimi, enerji verimliliği, tasarruflu enerji kullanımı, enerji okuryazarlığı ve temiz enerji kavramı gibi enerji hakkındaki her konuda öğrencilere bilgi verdi.

Enerjiye dair her şey…

Kazancı Holding’in Aksa grup şirketleri, faaliyet alanlarını çocukların anlayabileceği basit bir dille anlatarak; enerjinin üretimi, kullanımı ve değerini kapsamlı bir şekilde aktarma fırsatı buldu. Eğitimlerde doğal gazın kullanım alanlarından jeneratörün çalışma prensibine, enerji kaynaklarından enerji üretimine ve bilinçli elektrik kullanımına kadar birçok önemli konu işlendi. Ayrıca öğrenciler, Aksa markasına özel tasarlanmış ve soruları müfredattaki matematik kazanımlarına göre her sınıf için ayrı ayrı oluşturulan enerji temalı oyun ve etkinliklerle hem eğitici hem de keyifli bir gün geçirdi. Etkinlik sonunda öğrencilere; projeye özel olarak Aksa tarafından hazırlanan Enerji Ansiklopedisi, çeşitli kırtasiye gereçleri, zeka oyunu ve sırt çantası hediye edildi.

Yılsonuna kadar 2.000 öğrenci

Kazancı Holding bünyesindeki Aksa Enerji, Aksa Doğalgaz, Aksa Elektrik ve Aksa Jeneratör şirketlerinin Kurumsal İletişim ekipleri “ENERJİMİZ YARINLARA” projesiyle, Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak, ilçe ve köylerdeki ortaokullarda enerji eğitimleri vermeye devam edecek. Bu proje ile yılsonuna kadar 2.000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.