Enerji Bakanlığı Malatya'da altın ve bakır arayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Malatya'nın 5 ilçesinde 9 maden sahası için 2 Nisan'da ihaleye çıkacak. Maden alanlarında altın, gümüş, bakır gibi madenler çıkarılacak.

Enerji Bakanlığı Malatya'da altın ve bakır arayacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Malatya’nın da aralarında bulunduğu 61 ilde 316 maden sahası için ihaleye çıkacak. Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan bilgilere göre Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Malatya’da 5 ilçe 9 sahada 16 milyon 142 bin 800 metrekarelik alanda maden araması için 2 Nisan’da ihaleye çıkacak. Maden aranacak ilçeler; Akçadağ, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan.

Altın, gümüş, bakır madeni

İhalesi yapılan alanlarda ağırlıklı olarak dördüncü ve ikinci grup madenler yer alıyor. Söz konusu alanlardan altın-gümüş-bakır-nikel-çinko-kurşun gibi madenler ile hazır beton ve asfalt yapımında kullanılan kayaçlar, mermer, granit, andezit, bazalt ve seramik sanayinde kullanılan tuğla-kiremit kili, çimento kili çıkarılması planlanıyor. İhale edilecek sahaya ilişkin bilgiler, MAPEG'in internet adresinde ilan edilecek. İlanda, tesis şartlı olarak ihalesi yapılacak sahanın ihale şartnamesi, koordinat bilgisi, alanı ve ihale tarihi yer alıyor.