En iyi üniversiteler arasında Malatya yine yok

Dünyadaki en iyi üniversiteleri sıralayan QS World University Rankings 2023 açıklandı. Sıralamaya alınan bin 500 üniversite arasında Türkiye'den sadece 24 üniversite yer alırken, Doğu Anadolu Bölgesinde bir üniversite listeye girerken iki üniversiteye sahip Malatya listeye giremedi.

En iyi üniversiteler arasında Malatya yine yok

Küresel yükseköğrenim düşünce kuruluşu ve dünyanın en çok danışılan üniversite sıralama derleyicisi Quacquarelli Symonds, dünyanın en iyi yükseköğretim kurumlarını listeleyen QS World University Rankings 2023’ü yayınladı. 8 farklı kritere göre oluşturulan sıralamada iki üniversitesi bulunan Malatya listeye dahi giremezken bölgede; listeye girebilen tek üniversite Erzurum Atatürk Üniversitesi oldu. 

Doğu Anadolu Bölgesinde Atatürk Üniversitesi listeye girdi

Quacquarelli Symonds, dünyanın en iyi yükseköğretim kurumlarını listeleyen QS World University Rankings 2023’ü açıkladı. Sıralamada ilk 500’e giren Türkiye'deki tek üniversite 477. Sırada yer alan Koç Üniversitesi oldu. Listeye girme başarısı gösteren diğer Türk üniversiteleri ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İzmir Teknoloji Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi oldu. Haber-Foto: Mehmet Turan Çiğde