'En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi' Malatya'da Hayata Geçirildi

Malatya'da düzenlenen 'En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi Uygulama Toplantısı' Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Uyuşturucu ve dijital bağımlılıkla mücadelede annelerin rolüne vurgu yapıldı.

'En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi' Malatya'da Hayata Geçirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi Uygulama Toplantısı” Malatya İl Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un yanı sıra birçok yerel yönetici, kamu görevlisi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, çocukların dijitalleşme ve bağımlılık gibi tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Evlatlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onların yanında olmak bizlerin en önemli sorumluluğudur. Özellikle anneler, çocuklarımızın en büyük destekçisi olmalıdır,” dedi. Yavuz, Malatya'da uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlardan ve alınan başarılı sonuçlardan da bahsetti.

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından Malatya Yeşilay Şube Başkanı Burak Ata ve İnönü Üniversitesi’nden Prof. Dr. H. Birgül Cumurcu, çocukları narkotik maddelerden koruma ve dijital bağımlılık konularında sunumlar gerçekleştirdi. Toplantı sonunda katılımcılar, çeşitli kurumlar tarafından açılan bilgilendirme stantlarını gezdi.

"En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" kapsamında bugüne kadar binlerce anneye ulaşıldığı belirtilirken, projeyle annelere yönelik farkındalık çalışmalarının önemi bir kez daha vurgulandı.