En çok konuşulan il 'Malatya'

Yaklaşık 9 yıl CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK'da yer alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni dönemde listede yer almadı.

En çok konuşulan il 'Malatya'

Ağbaba, yaptığı açıklamada, “Meclis’te yaptığım konuşmalarla Malatya’nın 81 ilin içinde en çok konuşulan il olmasını sağladım. Deprem süresince Malatya’nın yaralarını sarmak için elimden gelen ne varsa yapmaya çalıştım. Bundan sonra da tüm enerjimi hem Malatya hem partim için harcamaya devam edeceğim” dedi.
Yaklaşık 9 yıl CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK’da yer alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni dönemde listede yer almamasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Ağbaba açıklamasında; “1993’te üyesi olduğum partimde Malatya CHP İl Başkanlığından 2011 yılında Milletvekili seçilmemin ardından, 3 yıllık genç bir Milletvekili olarak 2014’te Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle başladığım Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğinden,  geçen hafta istifa ederek ayrılmıştım. Bugün Genel başkanımızın görevlendirmesiyle, görevimi bir başka arkadaşıma devrederken, göz açıp kapayana kadar geçen 9 yıla dönüp şöyle bir baktığımda: Türkiye’nin 81 ilinde 973 ilçesinde her günü emek, mücadele ve alın teriyle dolu çalışmalarla birçok projeyi hayata geçirdiğimizi görüyorum. Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcılığında bulunduğum Türkiye’de kimin sorunu varsa yanlarında olduk. Tüm meslek örgütleriyle başarılı, uyumlu ve verimli çalışmalara imza attık. 9 yıl boyunca hem beni Milletvekili seçen Malatyalılara, hem Parti Meclisi üyesi seçen Kurultay Delegelerine, hem de beni Merkez Yönetim Kurulu’nda görevlendiren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na mahcup olmamak için, gece gündüz demeden çalıştım. Bundan sonra da partimin başarısı için çalışmaya devam edeceğim. Bu süre içerisinde Malatya’yı bir gün ihmal etmedim. Övünerek söylemek isterim ki bir Genel Başkan Yardımcısı olarak ilimden hiç kopmadım. Vekillik yaptığım önceki dönemlerde ve son 5 yılda, Meclis’te yaptığım konuşmalarla Malatya’nın 81 ilin içinde en çok konuşulan il olmasını sağladım. Deprem süresince Malatya’nın yaralarını sarmak için elimden gelen ne varsa yapmaya çalıştım. Bundan sonra da tüm enerjimi hem Malatya hem partim için harcamaya devam edeceğim. 9 yıl önce girdiğim Genel Merkez kapısından aynı heyecanla ve yeni bir başlangıç duygusuyla ayrılıyorum. Şimdi zaman partimiz için, Malatya’mız için ve ülkemiz için çalışmak, genç arkadaşlarımıza rehberlik etmek, babaevinin sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e layık olma zamanıdır. Yeni MYK’mıza başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.