Emeklilerin sesi olacaklar

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Haydar Göktaş, emeklilerin sorunlarını dile getireceklerini ve çözüm arayışını sürdüreceklerini bu kapsamda siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceklerini söyledi.

Emeklilerin sesi olacaklar

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Haydar Göktaş, Malatya Çevre Platformu temsilcileri Kenan Saraç ve Hasan Kaya ile birlikte, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nu ziyaret ederek esnafa ve emeklilere destek istedi. Göktaş, esnada verilecek desteğin şehrin kalkınmasında önemli rol oynayacağı belirtti.

Deprem sonrası şehirde yaşanan sorunlara değinen Göktaş, "Depremde evi yıkılan ev sahipleri ve kiracı emeklilere hak sahipliği konusunda öncelik ve kolaylık sağlanmalı, kira yardımı ve fatura ödemesi konusunda destek verilmelidir. Ayrıca, il dışında okuyan öğrencisi olan emekli vatandaşlara Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, belediye ve kamu kurumları tarafından karşılıksız burs verilmelidir. Özellikle kış aylarında dul ve yetim maaşı alan emeklilere maddi destek sağlanmalıdır, çünkü bir aç insanı doyurmak ve ihtiyaçlarını karşılamak, bin ibadetten daha makbuldür. Bu amaçla, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'na ziyaret sonrası destek ve yardım talebimizi ilettik. Kendilerine, Malatya'ya yakışır bir tutum sergiledikleri için teşekkür ediyoruz. Malatya ve Malatya emeklilerinin sorunlarını dile getirme ve çözüm arayışımız siyasi parti, kamu kurumu ve diğer sivil toplum kuruluşları ziyaretleriyle devam edecektir" ifadesini kullandı.