Emeklileri heyecanlandıran öneri!

SGK Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, emeklilerin bayram ikramiyelerinin yetersiz olduğunu belirterek toplamda 30 bin TL olması gerektiğini vurguladı.

Emeklileri heyecanlandıran öneri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SGK Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, emeklilerin bayram ikramiyelerinin mevcut düzeyinin yetersiz olduğunu vurguladı. Cenkci, bayram ikramiyelerinin toplamının 30 bin TL olması gerektiğini belirtti.

Emeklileri heyecanlandıran öneri!

Halktv'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 50 zam açıklaması sonrasında, bayram ikramiyelerinde artış yaşandı ve 2 bin TL olan miktar 3 bin TL'ye çıktı. Ancak, emeklilerin hayat pahalılığı nedeniyle aldıkları zamın etkisinin azaldığına dikkat çekiliyor. Ayrıca, açlık sınırının 15 bin TL'ye ulaşması da tepkilere neden oldu.

Beklentiler karşılanmadı

Emeklileri heyecanlandıran öneri!

Emekliler, bayram ikramiyelerinin 5 bin TL'ye çıkmasını beklerken, 3 bin TL'lik miktarın umutlarını söndürdü. Yerel seçimler öncesinde hükümetin ikramiyelerde düzenleme yapabileceği söylentileri ise henüz somut bir adıma dönüşmedi.

En az bir tam maaş kadar ödenmeli 

Emeklileri heyecanlandıran öneri!

SGK Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, bayram ikramiyelerinin mevcut düzeyinin yetersiz olduğunu belirtirken, emeklilerin en az bir tam maaşları kadar ikramiye alması gerektiğini savundu. Örneğin, 15 bin TL maaş alan bir emeklinin bayram ikramiyesinin de 15 bin TL olması gerektiğini dile getiren Cenkci, bu durumda toplamda 30 bin TL'lik bir ödeme yapılması gerektiğini ifade etti.