Emekliler Parkı'ndaki Esnafın Taşınacağı Yer Belli Oldu...

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirdi.

Emekliler Parkı'ndaki Esnafın Taşınacağı Yer Belli Oldu...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında Eylül ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Ağustos ayı olağan toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. 

Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Eylül ayı olağan toplantısında imar konuları ağırlıklı olmak üzere 31 gündem maddesi görüşüldü.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ilçede devam eden kentsel dönüşüm ve modernleşme çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatları doğrultusunda, birçok bölgenin yeniden düzenlenmesi ve ticaretin canlandırılması amacıyla atılan adımları paylaştı.

Emekliler Parkı’ndaki Esnafın Taşınması

Başkan Taşkın, Bakan Kurum'un talimatıyla, Emekliler Parkı’ndaki esnafların ay sonuna kadar yerlerini boşaltmalarının isteneceğini belirterek, “Ekim ayında temel atılması planlanan Söğütlü Camii’nin inşası nedeniyle, 98 konteyner Kanalboyu’na taşınacak ve Hürriyet Parkı’nın girişinden itibaren sağlı sollu yerleştirilecek. Bu süreçte cadde trafiğe kapatılacak. Ayrıca, Kanalboyu’nda kütüphane karşısındaki ahşap köprünün yerine çelik bir köprü inşa edilerek, geçişlerde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilecek.” dedi.