Emekli mağdur edilmesin

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. 6 aylık enflasyon farkı ile SSK ve Bağkur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 19.77 oldu. Emekli vatandaşlar, yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam yapılmasının doğru olmayacağını dile getirerek emeklinin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Emekli mağdur edilmesin

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını 5 Temmuz’da açıkladı. 6 aylık enflasyona göre SSK ve Bağkur emekli maaşlarına uygulanacak zam oranı yüzde 19,77 olarak hesaplandı. Açıklanan rakamın ardından yorumda bulunan emekli vatandaşlar, “En düşük emekli maaşının asgari ücrete yakın olmalı ve emekli enflasyona ezdirilmemeli” şeklinde açıklamada bulundu.
Emekli vatandaşlar, enflasyonun sürekli arttığını ve bu artış karşısında mağdur olduklarını söyledi. Emekli maaşına yapılacak zam oranıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, “Eskiden emekli maaşı asgari ücretten fazlaydı. Ancak günümüzde en düşük maaşı emekliler alıyor. Geçinmekte zorluk yaşıyoruz. En düşük kira şuan 5  bin lira. Biz bu maaşla nasıl geçinelim? Yapılacak zam oranı yetersiz kalıyor. En düşük emekli maaşının şuan asgari ücrete yakın olması gerekiyor” dedi.