Emekli maaşına ek zam açıklaması

Emekli maaş zammındaki son durum, milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Toplu İş Sözleşmesi kapsamında 700 bin kamu işçisinin zam oranı E olarak açıklanırken en düşük kamu işçisi maaşı ise 15 bin TL'ye yükseltildi. En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseleceği açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde memur ve emekli maaş zammının 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirleneceğinin altını çizdi. Son 4 aylık enflasyon farkı yüzde 15,21 olarak belirlenirken kalem kalem emekli maaşları şekillenmeye başladı.

Emekli maaşına ek zam açıklaması

Emekli maaşları son dakika gelişmeleri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından yakından takip ediliyor. 700 bini aşkın kamu işçisine yüzde 45 oranında zam yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının ise 22 bin TL'yi bulacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 6 aylık enflasyon rakamlarına göre hesaplanacak olan memur ve emekli zammına refah payı ekleneceğinin de altını çizdi. TÜİK 6 aylık enflasyon farkı ve refah payı artışı ile belirlenecek olan emekli zammında 4 aylık oran netleşti. İşte 4 aylık enflasyon farkı ile kalem kalem yeni emekli maaşları...

Kamu işçisi zammı rrefah payı dahil yüzde 45 zam oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün imzalanacak protokelle kamu işçilerimizin taban ücretleri, diğer özlük ve yan hakları belirlenmektedir. Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz." dedi.

En düşük kamu işçi maaşı 15 bin TL oldu 

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti; Böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin TL’ye çıkartıyoruz. Yüzde 4 ile yüzde 6 prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22.000 TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaş alanlara sevindirici haber 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Seçimden sonra, yeni Meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız.Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız." ifadelerini kullandı. 

Emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız

İstanbul mitinginde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz.

Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız." dedi.(haberturk.com)