Elektrik Yok! Yakıt Yok! Yemek Yok! İsrail Gazze'yi Nefessiz Bıraktı!

AK Parti Malatya İl Başkanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı. AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Namık Gören, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın uzun yıllar devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluştuğuna dikkat çekerek, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan insanlar, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı vardır. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır' dedi. 

Elektrik Yok! Yakıt Yok! Yemek Yok! İsrail Gazze'yi Nefessiz Bıraktı!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başladı. Hamas'ınharekatı sonrası İsrail'in başlattığı hava saldırıları devam ediyor. Karşılık bombardımanlar sürerken, siviller saldırıların gölgesinde hayatta kalmaya çalışıyor. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybetti, 3 bin 300 İsrailli yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1354 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 49 kişinin yaralandığını duyurdu. 

Gazze'de yoğun bir bombardıman var

Çatışmalar nedeniyle siviller zor durumda. İsrail'in elektrik ve suyunu keserek tam ablukaya aldığı Gazze'de yoğun bir bombardıman var. İsrail bombardımanında okullar ve sağlık merkezleri de zarar görüyor. Caddelerde ve altyapıda oluşan hasarın sağlık ekiplerinin hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Hastaneler yaralılarla dolup taşıyor. Gazze'de evlerini terk edenlerin sayısı da her geçen saat artıyor. 

Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın

Türkiye 7 Ekim 2023'de başlayan İsrail'in Hamas'a saldırılarına tepki göstermeye devam ediyor. Gazze’ye yönelik saldırılara dikkat çekmek amacıyla AK Parti Malatya İl Başkanlığında partililer tarafından basın açıklaması düzenlendi. İl Başkanı Namık Gören, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde yaşayan insanların, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintilerinin ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Gören, “Dünya, İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acılarını görmektedir. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur. Ayrıca, Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum, masum sivillerin hayatlarını tehdit etmektedir. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Gazze halkı, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir. 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda geç kaldığımız her gün, maalesef bölgemiz çatışma, kan ve gözyaşı girdabından kurtulamayacaktır. Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı vardır. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu. İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 7. gününde de devam etti. Bugün Cuma namazından sonra Battalgazi Karagözler Camiinde Filistin’de vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılınacak.