Elazığ'dan Kalan Stres Patladı: Malatya Sallandı!

Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, bölge halkında korkuya neden oldu. Jeoloji Mühendisleri Odası Malatya İl Başkanı Yunus Gülmez, Doğu Anadolu Fayı'nın kuzey kolunda gerçekleşen depremin 2020 Elazığ depreminde kırılmayan yaklaşık 20 kilometrelik bir segmentte biriken stresin boşalması sonucu oluştuğunu açıkladı.

Elazığ'dan Kalan Stres Patladı: Malatya Sallandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AFAD verilerine göre; Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10:46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem, bölge halkını bir kez daha korkuturken, Malatya depremi, Türkiye'nin sismik açıdan aktif bir coğrafyada yer aldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Malatya İl Başkanı Yunus Gülmez, yaptığı açıklamada; deprem riskine karşı hazırlıklı olmak ve güvenli yapıların önemi bir kez daha dikkat çekti. 

Doğu Anadolu Fayı'nın kuzeyinde yer alan ve 2020 Elazığ depreminde kırılmayan yaklaşık 20 kilometrelik bir kolun, 6 Şubat depremiyle yüklenen stres sonucu harekete geçmesinin Malatya depremini tetiklediğini ifade eden Gülmez, “Büyük bir depremin öncüsü olma olasılığı çok zayıf. Ortalama 4.5 büyüklüğünde artçıların olması muhtemel. Deprem gerçeğini unutmamak ve tedbir alma açısından ders niteliğinde olur umarım” ifadesini kullandı.