Ekonomi iyi yönetilmiyor

Saadet Partisi İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Marasalı, 'Türkiye'nin ekonomisi iyi yönetilmiyor. Bunu Adalet ve Kalkınma Partisi'ndeki ağabeylerimiz de ifade ediyorlar' dedi.

Ekonomi iyi yönetilmiyor

Marasalı ve Saadet Partisi Doğanşehir belediye başkan Adayı Sinan Erarslan, Doğanşehir İlçesi’ni ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette, 31 Mart yerel seçimlerinin önemine vurgu yapan Marasalı vaatlerini anlattı. Burada konuşan Marasalı, Türkiye’nin ekonomisinin iyi yönetilmediğini belirterek, Ak Parti hükümetini eleştirdi. Marasalı, “Türkiye'nin ekonomisi iyi yönetilmiyor. Bunu Adalet ve Kalkınma Partisi’ndeki ağabeylerimiz de ifade ediyorlar. Fakat biz bugün bunları konuşamayız, niye konuşamayız burada sabahtan akşama kadar ekonomimizi, dış politikamızı, sağlık, Milli Eğitim politikamızı konuşsak da biz bu seçimde bunları oynamayacağız. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı seçtik, hangi sistemle yönetileceğimizi 16 Nisan referandumu ile belirlendi. Bakanlarımız atandı, artık ülke yönetiliyor. İyi ya da kötü beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz fakat Türkiye'de sandıktan çıkana hepimizin saygı duyması lazım. Sandığı bugün muhalefet sorgulamıyor ikide bir iktidar sorgular hale geldi. Milletvekilleri sizin ayağınıza gelip elektriğinizi, suyunuzu hallettim demiyor. 15 senedir Doğanşehir’deyiz iktidardayız alt yapınızı da hallettim diyemiyor. Doğanşehir’de Vahap Başkan kazanamazsa Recep Tayyip Erdoğan yıkıldı diyor. Olur mu öyle şey. Bu halkla alay etmektir. Halka söyleyecek bir şeyim yok demektir. Bizim halka söyleyeceğimiz sözümüz var. Bu arkadaşlar 2002 yılında ortaya çıktığı zaman rahmetli Erbakan hocam 70 yaşındaydı. Bunlar ne diyordu ortak akıl diyordu. Erbakan 70 yaşına geldi kenara çekilsin biraz da biz yönetelim diyordu. Heyecanımız pörsüsün ondan sonra Biz Siyasette iktidara gelelim diyordu.” dedi. Gençlerin ve kadınların önünü açmak gerektiğine vurgu yapan Marasalı, bu seçimlerde gençlere ve kadın encümen adaylara ağırlık vereceklerini ifade ederek, “Genç arkadaşların önünü açmak lazım diye düşünüyoruz. Bayanların önünü açmak lazım diye düşünüyoruz. Biz 85-90 yıldan bu yana erkek egemenliğinde yönetilip duruyoruz. Erkek egemenliğinde geldiğimiz nokta bu. Elektriksizlikte süpürge çalıştırmamanın ne demek olduğunu bizden çok onlar bilir. Fosseptik çekmediği zaman Evin temizliğini biz değil onlar yapar. Belki onlar bu alt yapı üst yapıyı bizden daha iyi tamir ederler diye düşünüyoruz. Ondan dolayı bayan encümen adaylarına ağırlık vereceğiz. Genç kardeşlerimizin söyleyecek sözü var. Bunlara ağırlık vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Hiçbir partiyle ittifak yapmadık

Saadet Partisi Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Sinan Erarslan da, seçim startını Doğanşehir’de verdiklerini belirterek, bu seçimlerde hiçbir partiyle ittifak yapmadıklarını söyledi. Erarslan, “Doğanşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızda bulunuyorum. İlk seçim startını Doğanşehir'de ve Doğanşehir'in en büyük mahallesi olan Kurucaova da veriyoruz. Bunun büyük bir nedeni var. Burası Malatya'da milli görüşün en büyük kalesi. Ben 94'lü yılları hatırlıyorum. Kasım Başkanımızın ilk başkan olduğu zaman liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan şuradaki kahvede Mini seçim propagandası için helikopterle gelmişti. Büyüklerimiz hatırlar. AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi, CHP ile iyi Parti ittifak içerisindeler. Onlara hayırlı olsun. Biz bu seçim sürecinde hiç kimseyle, hiçbir Parti'yle ittifak etmiyoruz, etmedik. Bizim ittifakımız büyüklerimizle, küçüklerimizle, bacılarımızla kardeşlerimizle. Bunu kesin olarak bilin, bunun ispatı yok. Bugün sahada olmamızın nedeni de budur” dedi.