Ekonomi basını da vurdu

Saadet Partisi(SP) Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltı da buluştu. Burada konuşan Marasalı, basının, ekonomiden sıkıntılardan dolayı günden güne kan kaybettiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ekonomi basını da vurdu

Kentteki bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, yönetim kurulu, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Basın ekonomik yönden sıkıntı içerinde

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla  basın mensuplarıyla bir araya gelmek istediklerini söyleyen Marasalı, “Bugünkü programa teşrif ettiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. 10 Ocak dünya çalışan gazeteciler günü vesilesiyle bugün siz basın ile bir araya gelmeyi istedik. Sizler de bu programa iştirak ederek bizlere şeref verdiniz. Hepinize teşekkürler ediyorum.Bugün hem ulusal basınımızın, hem yerel basınımızın içinde bulunduğu, dolayısıyla basınımızın içinde bulunduğu ekonomik siyasi ve sosyal sorunlara dikkat çekmek üzere bir basın toplantısı düzenlemiş bulunuyoruz. Gerek hürriyet yönünden, gerek ekonomik yönden sıkıntılı günler yaşayan basınımızın bir an önce bu açmazdan kurtulmaları, hem kendi iç dinamiklerine, hem de vatandaşın entelektüel bilgi birikimine ve bakış açısına bağlı" dedi.

Yerel basından memnunuz

Marasalı, medyanın yaşadığı sıkıntılarına değinerek, "Gerek hükümetimiz, gerek başka bazı çevrelerin, hem ekonomik olarak, hem siyasi olarak kıskaca aldığı basınımız maalesef günden güne kan kaybediyor. Maalesef günden güne okuyucu ve izleyici kitlesi azalıyor. Internet medyacılığının gelişimi canlanması, gelişmesi bu konudaki değişimlere hız kazandırdı. Bununla beraber basınımızın da interneti daha aktif ve verimli bir şekilde kullanıldığını görüyoruz. Bu vesileyle bir kere daha çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyoruz. Bugün vesilesiyle hem halka, hem belediyelere, hem iş adamlarımıza, özellikle yerel medyanın ayakta kalabilmesi için gerekli her türlü desteğin verilmesi hususunun rica ediyoruz. Sizlere de  gününüz vesilesiyle de bir kez daha çalışma hayatınızda başarılar diliyoruz. Allah kolaylıklar versin. Malatya'daki yerel basın mensuplarından ve yerel medyadan razıyız. bu hiçbir ilde olmadığı kadar Hem partimize hep farklı görüşlere yer veriliyor bu konuda kendilerinden razıyız. Belki bazı bedeller ödemek pahasına da olsa fikirlerimizi gerek manşete gerek köşelerinde işliyorlar. Parti olarak yerel medyada da kendimize yer bulabildiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.