'Ekmekle oynamayın'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Fırıncılar Odası'nın, 'ekmek zammı kaçınılmaz oldu' sözlerine yönelik, 'Gramajı 200 gramdan aşağı düşürmesinler gelsinler fiyat istesinler. Gramajla oynayıp, milletin hakkına girerlerse olmaz. Ekmeğin gramajıyla oynamayın, fiyat isteyin. Kırmızı çizgimiz, 200 gramaj' dedi.

'Ekmekle oynamayın'

Geçtiğimiz haftalarda Malatya Fırıncılar Odası, artan maliyetleri gerekçe göstererek, zammın kaçınılmaz olduğunu belirtmişti. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan MESOB Başkanı Şevket Keskin, ekmekte kırmızı çizgilerinin 200 gram olduğunu vurgulayarak, gramajı 200 gramdan aşağı düşürmesinler gelsinler fiyat istesinler. Gramajla oynayıp, milletin hakkına girerlerse olmaz. Ekmeğin gramajıyla oynamayın, fiyat isteyin. Kırmızı çizgimiz, 200 gramaj" diye konuştu. 

Suda yüzde 20 indirim yapın

Esnafa dağıtılan gıda paketlerine yönelik Keskin, "Paket yardımlarını eskiden biz yapıp, insanlara götürürdük. Demek ki bugün ihtiyacımız var. Bu bir gerçek.  Selahattin Başkan belediyeye ait iş yerlerinin kiralarını düşürdüler. Bizde dedik ki, suda en az yüzde 20 indirim yapın. Malatya ucuz su kullanıyor kabul ediyoruz.  Ama yüzde 20 bütün Malatya için bir indirim yapın. Devlet diyor, sosyal mesafe, maske, hijyen. Hijyen ne ile olacak suyla olacak. Ama tabela vb. vergiler kanun gereğiymiş, Selahattin Başkan ben indiririm diyemez. Biz bakanlığa kadar yazdık devlet geçici bir süreliğine sabotajı almasın. Biz diyoruz ki, esnaf sanatkar camiasına bir ayrıcalık yapın. Biz bugüne kadar vergimiz verdik.  Bir yılda siz bize bakın. Deyin ki esnaf sanatkarlardan hiç bir şey almayacağız. Esnaf sadece kendini geçindirsin. Sosyal devletin yapmadığını esnaf kendisi yapsın. Yarın beyanname verilecek ne vereceksin, kazanamamışınki versin" şeklinde konuştu.