Eğitime katkı

Pütürge Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından 'Pütürge, Doğanyol Derste' projesi tanıtıldı. Pütürge, Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, projenin iki ilçenin eğitimine büyük katkı sağlayacağını, proje kapsamında Pütürge Doğanyol Kız Öğrenci Yurdu yapılacağını söyledi.

Eğitime katkı

Pütürge Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından İstanbul’da iftar programı düzenledi. Programda ‘Pütürge/Doğanyol Derste’ projesi anlatıldı. Pütürge, Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, projenin iki ilçenin eğitimine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Şener, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Malatya'da okuyan kız öğrencilerimize hizmet vermesi için yapılacak olan Pütürge Doğanyol Kız Öğrenci Yurdu yerinin arazisinin tahsisi noktasındaki sözlerinden dolayı teşekkür etti.

Pütürge/Doğanyol Derste 

Bu yıl İstanbul'daki bursiyer öğrencilerle başlattıkları " İftar Buluşmaları" devam ettiğini anımsatan Şener, “Bugün burada " Pütürge/Doğanyol Derste" projesinin geldiği aşama hakkında Ankara'dan gelen MORS Akademi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şükrü Kaya ve beraberindeki mesai arkadaşları tarafından projenin sunumu hakkında bilgilendirme yaptı.  "Pütürge/Doğanyol Derste" Projesi ile iki ilçemizde 13 okulda yaklaşık 550 orta ve lise öğrencimize internet üzerinden ücretsiz online hizmeti veriliyor. Vakıf olarak amacımız bu sayıyı arttırmak ayrıca bu hizmetten İstanbul’da yaşayan Pütürge ve Doğanyol'lu öğrencilerimizde faydalandırmaktır. "Pütürge/Doğanyol Derste" projesinin bütün vilayetimizde eğitime ulaşmakta zorlanan evlatlarımıza da bu imkan sağlansın diye bir ortak kanaat oluştu” diye konuştu.