Duyarsız kalmadık

Kan stoklarının azalmasının ardından başlatılan bağış kampanyasına Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) destek oldu. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya esnafı, sanayicisi ve tüccarı olarak kan bağışındaki duyarlılığımız hayat kurtaracağına inandığımız içindir' dedi.

Duyarsız kalmadık

Korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde kan stoklarında ciddi düşüş yaşayan Kızılay’ın çağrısı ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyelerinin katılımı ile kan bağışı kampanyası düzenledi. Oda binasında gerçekleşen etkinlikte oda yönetimi ve üyeleri gün boyu kan bağışında bulundu.

Bağışlanan her kan hayat kurtarıyor

Buradaki programda konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, pandemi sürecinde kan bağışı stoklarının ciddi bir azalma yaşanması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını bu nedenle Kızılay’ın çağrısına kulak vererek oda olarak kan bağışı kampanyası düzenleme kararı aldıklarını söyledi. Bağışlanacak her kan bağışının hayat kurtardığını ifade eden Sadıkoğlu, “Malatya kan bağışı konusunda her zaman duyarlı olmuştur. Bizlerde bugün MTSO yönetimi ve üyelerimiz olarak Türk Kızılay’ına destek olma adına kan bağışında bulunuyoruz. Buradan tüm halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bugün burada bağışlanan her kanın birilerinin hayatını kurtaracağı bilinci ile hareket ederek, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan ise Kızılay’ın her zaman halkın yanında olduğunu ifade ederek, “Tüm dünya da son dönemlerde olağan üstü günler geçiriyoruz. MTSO olarak bizlerde burada duyarsız kalamayız, kan bağışı kampanyasına katılan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek vermesini temenni ediyoruz” dedi.

Her ünite kan 3 kişiye can olarak dönmekte

Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Av. Umut Yalçın’da Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ticaret erbaplarına destek verdiği gibi Türk Kızılay’ına da bu konuda desteğini esirgemediğini dile getirerek, “Desteklerinden dolayı kendilerine minnettarız. Çünkü kurumsal anlamda yapılan destekler halkın bilinçlenmesi, kan bağışı gibi organizasyonların artması ve bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında çok önem arz ediyor. Ben bu anlamda gerek Meclis Başkanımıza gerekse Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza minnettarlığımızı sunuyorum. Çünkü burada bağışlanan her ünite kan 3 kişiye can olarak dönmekte. Halkında bu anlamda bilinçlenmesine vesile oldukları için tüm ihtiyaç sahipleri adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.