Dünyanın 'en kötü' yemekleri seçildi! Listede Malatya'da var

Taste Atlas, dünyanın en kötü 100 yemeğini seçti. Türkiye'den lahana çorbası 2,3 puanla listeye 7. sıradan dahil olurken adı Malatya ile özdeşleşen kuru kayısıdan yapılan 'Kaymaklı kayısı' ise 2,7 puanla listenin 59. sırasında yer aldı.

Dünyanın 'en kötü' yemekleri seçildi! Listede Malatya'da var

Dünya mutfağından birçok yemeğin değerlendiren ve gastronomide önemli bir yeri olan Taste Atlas, dünyanın en kötü 100 yemeğini seçti. Listede 2 tane Türk yemeğinin olması dikkatlerden kaçmadı. Katılımcıların damak tadını sorgulatan listede Türkiye'den lahana çorbası 2,3 puanla listenin 7'inci sırasında kendine yer buldu. 'Kaymaklı kayısı' 2,7 puanla 59'uncu oldu.

Taste Atlas’ın sitesinde yer alan bilgilere göre 'Kaymaklı kayısı'nın tarifi şu şekilde; “Bu eşsiz Türk tatlısı, önce limon aromalı şerbette yumuşayana kadar pişirilen, ardından manda sütünden yapılan kaymak türü kaymak ile doldurulan kuru kayısılardan oluşur. Son olarak kayısılar öğütülmüş antep fıstığına sarılır.

Meyveli, kremalı ve cevizli kaymaklı kayısı, doku ve lezzetlerin ilginç bir kombinasyonunu sunuyor. Renklerini arttırmak için kayısılar kırmızı şarapta kaynatılabilir ve alternatif olarak ceviz veya fındıkla süslenebilir, krema dolgusuna beyazlatılmış badem de eklenebilir.”