Dünya yine kör ve sağır

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yedinci gününde de devam etti. Bir haftadır Gazze'yi bombardıman altında tutarak bini aşkın Gazzeliyi bebek, çocuk, kadın demeden bombalarla katleden ve binlerce kişiye yaralayan İsrail'e tepkiler devam ediyor. Dünya saldırılara yine kör ve sağır kaldı. Malatya'daki tüm camilerde cuma hutbesinde İsrail'in Gazze'ye saldırılası sonrası hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinli Müslümanlar için dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, 'Zulme Abat Olunmaz' konulu hutbe ile Türkiye genelindeki camilerde Filistin ile dayanışma çağrısı yapıldı.

Dünya yine kör ve sağır

Malatya’da eller zafer için semaya kaldırıldı
İsrail’in bombardımanı altında olan Gazze'de, hayatını kaybedenler için tüm Türkiye’de Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Siyonist işgalci çetelerin Gazze halkına yaşattığı katliam nedeniyle Malatya’da da sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Battalgazi ilçesi Kernek Karagözlüler Camiinde bir araya gelen Malatyalılar, Filistinli Müslümanların zaferi ve işgalcilerin helakı için duada bulundu.

Hiç ummadıkları bir yerden Allah onlara darbeler indirdi

Eyüp Sultan Cami İmam Hatibi Talha Tuğrulca, gıyabi namazı öncesi şu ifadeleri kullandı: “Hepimiz Aksa tufanını hayatta iken bir mucize olarak gördük. Sahabeler dahi Yahudilerin oradan çıkamayacaklarına inanıyorlardı. “Rabbimiz hiç ummadıkları bir yerden Allah onlara darbeler indirdi”  Kardeşlerim hepimiz Aksa tufanını hayatta iken bir mucize olarak gördük. Nasıl ki Hz. Salih’in mucizesi bir kayadan, bir dağdan demir çıkarmak ise Allah’a inanan, Allah’a güvenen, dünyanın en güçlü insanı dahi olsa Allah’ın izni ile hiç ummadıkları bir yerden darbe alacaklar.”

Zulme Abat Olunmaz

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, "Zulme Abat Olunmaz" konulu hutbe ile Türkiye genelindeki camilerde Filistin ile dayanışma çağrısı yapıldı. Cuma hutbesinde, Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde tarihin en büyük zulmünün yaşandığı belirtilerek, "Ümmet-i Muhammed olarak bize düşen, birlik ve beraberlik içinde hareket etmek, kardeşlik hukukumuzu canlı tutmak ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinde onlara maddi ve manevi destek olmaktır" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin insani yardımlarını taşıyan uçağı Mısır'a indi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları 7'nci gününde. İsrail'in gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin güney ve kuzey bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi yaşamını yitirdi. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti. Batı medyası yalan haberlerle kamuoyunu Gazze'deki katliama karşı duyarsızlaştırıyor. Gazzeli siviller için Türkiye'nin insani yardımlarını taşıyan ilk uçak Mısır'a iniş yaptı. İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki 1,1 milyon Filistinliden güneye geçmelerini istedi. Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyon sivile 24 saat tanıması dehşet verici olarak değerlendirdi.