'Dükkanlar farklı bölgeye taşınsın'

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Aşağı Bağlar Mahallesi'nde 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından konteyner dükkanda faaliyet gösteren esnaflar, bir yıldır satış yapamadıklarından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor. Yol üzerinde bulunan konteynerlerin dezavantajlı olduğunu belirten esnaflar, dükkanların insanların yoğun olduğu alanlara taşınması gerektiğini ifade etti.

'Dükkanlar farklı bölgeye taşınsın'

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya’da binlerce iş yeri yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremlerin ardından binlerce esnaf, Malatya’nın farklı bölgelerinde kurulan konteyner çarşılara yerleşerek faaliyete başladı. Ancak Aşağı Bağlar Mahallesi’nde yol üzerinde çalışmaya başlayan esnaflar durumdan şikayetçi.

'Dükkanlar farklı bölgeye taşınsın'

Bir yılı aşkın süredir satış yapamadıklarını belirten esnaflar, yanlarına yerleştirilen konteynerlerde esnafların çalışmadığını ve konteynere birkaç eşya bırakarak gittiklerini söyledi. Satış yapılabilmesi için dükkanların farklı bölgeye taşınmasını gerektiğini ifade eden esnaflar, yetkililerin çözüm bulmasını talep etti.

'Dükkanlar farklı bölgeye taşınsın'

Çalıştıkları bölgede alışveriş yapılmadığını belirten esnaf Nihat Şahin, yan dükkânların açılmadığını ve bu yüzden çarşı canlılığının oluşmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Cadde boyunca hiçbir insan yok. Sadece araba sirkülasyonu ( Dolaşım) var. Burada insan sirkülasyonu olacak ki alışveriş olsun. İtfaiye ile birlikte belki elli tane konteyner dükkan var. Bunların içerisinde yani sürekli açan 10 tanedir. Çoğu sadece eşyasını koymuş. O esnaflar da gelsin. Ya da bizi buradan taşısınlar. İnsanların yoğun olduğu yerlere götürsünler. Buradaki insanların da hizmete ihtiyacı var. Bazı müşterilerimiz geliyor. Ya iyi ki geldiniz diyor. İşte biz ihtiyacımızı görüyoruz diyorlar ama olmuyor. Birkaç kişiyle olmaz ki. Burada kalacaksak eğer dükkânların hepsinin açılmasını istiyoruz. Yetkililerin ise buraları canlandıracak yol bulmaları gerekiyor.”