Dualar Mursi için

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü Veysel Işıldar kıldırdı.

Dualar Mursi için

Yeni camide kılınan gıyabi cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Veysel Işıldar, Mursi’nin İslam âleminin önemli bir lideri olduğunu ama büyük bir haksızlığa uğradığını söyledi. Işıldar, “Mısır halkının kahir ekseriyetinin seçimi ile iktidara gelmiş, onların seçtiği bir insan böyle zulümlere, haksızlıklara maruz kaldı.  İbret almak lazım. Allah bize sahip olduğumuz değerlerin, nimetlerin farkına varmamızı nasip etsin. Aramızda fesat tohumları ekmek isteyenler var Rabbim rahmeti hürmetine hiç bir zaman fırsat vermesin diyoruz. Asaf suresinin şöyle bir ayeti var öyle fertler öyle yiğitler vardır ki Allah’a söz vermişlerdir de verdikleri bu sözün gereği olarak hiç çekinmeden kendilerini feda etmişlerdir. İşte bunlardan bir tanesi.  O kadar haksızlığa zulme maruz kaldı ki düşünün bireysel olarak sizin hakkınız olan bir şeyi elinizdeki bütün mülkünüzü gaps ediyor ve sizi hapse atıyor ha bireysel ha bu şekilde ne farkı var? İşte böyle bir insan hakları elinden alınmış gaps edilmiş bir de zulme maruz bırakılmış. Ama o bundan vazgeçmemiş” dedi.

Haklarınızı helal edin 

Mursi’nin İslam alemi ve bizimle olan duygusal bağından dolayı  bir yakınımızı kaybetmiş kadar bir üzüntü duyduğumuzu kaydeden Işıldar,  “Zulmedenler elbette ki bu dünyada da bunun cezasını göreceklerdir. Zaten mahkemesi fıkrada Allah’ın adaleti hiç şaşmaz. Biz uzaktan tanıdığımız dünya gözüyle göremediğimiz ama imanına İslam’ına şahitlik ettiğimiz ve Mürsî kardeşimiz için Müslüman olarak hakkımız var. Nasıl, belki hakkın yanında durmamak suretiyle belki yanlış yapmış olabiliriz. Dolayısıyla öncelikle biz haklarımızı helal edip inşallah o da bizlere Müslüman’ın Müslüman üzerinde hakkı çok en azından ona Müslüman kardeşi terk etmez, ona zulmetmez, onu mazlum bir şekilde bırakmaz, onun yanında olur eliyle değilse de diliyle, duasıyla da onun yanında olur diye göstermeliyiz. Onun için inşallah ondan helallik isteyerek üzerimizde onunda hakkı hukuku varsa inşallah o da hakkını helal etmiştir. Cenabı hak ülkemizin milletimizin devletimizin başına böyle talihsiz, böyle sıkıntılı olaylar gelmesine hiç bir zaman fırsat vermesin. Allah bize bu vesileyle dayanışmamızı, kardeşliğimizi varsa aramızda hatalarımızı düzletip saflarımızı sımsıkı tuttuğumuz gibi kenetlenebilmeyi, birbirimizi İslam- Müslüman kardeşliğiyle sevebilmeyi bu vesileyle nasip eylesin diyorum” diye konuştu.