Dram çok büyük

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH öncülüğünde, Yemen için 214 bin TL'lik nakdi, Suriye için 4 tır gıda yardımı toplandı. İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, yapılan bu yardımların problemi çözmeyeceğini belirterek, 'İbrahim için su taşıyan karınca misali sadece dostluğumuzu belli edecek. Çünkü Yemen'de de Suriye'de de dram çok büyük. Sadece Yemen'de 85 bin çocuğun açlık ve açlığa bağlı sebeplerle öldüğü konuşuluyor' dedi.

Dram çok büyük

Malatya Battalgazi ilçesi Avni Kiğılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen yardım tırlarını uğurlama programına Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Avni Kiğılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Sıtkı Aydın, öğretmeler ve öğrenciler katıldı. Yemen ve Suriye halkının, biraz olsun yaralarını sarabilmek adına yardım kampanyası başlattıklarını vurgulayan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Suriye’de yaşanan iç savaş ve ona bağlı olarak her gün yaşanan insanlık dramına Türk milleti her zaman için Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmuştur. Maddi ve manevi her türlü katkıyı savaşın başladığı günden bu yana hem Suriye’den ülkemize kitlesel olarak gelen göçteki misafirlerimize hem de Suriye içinde kalan ve savaşın bütün kirli yüzünü birebir yaşayan oradaki kardeşlerimize sürekli destek olmuştur. Malatya’da da zaman zaman Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İHH işbirliği ile yardım kampanyaları başlatılmış, daha önce muhtelif zamanlarda hem eğitim materyali, hem gıda hijyen ve nakdi olarak katkılarda bulunulmuş. Bugün yine ilimizde başlatılmış olan Milli Eğitim Müdürlüğü ile İHH tarafından başlatmış olduğumuz Suriyeli kardeşlerimize ve aynı zamanda Yemen’deki insanlık dramında hayatını kaybeden, hayatını kaybetme riski yaşayan oradaki çocuklarımız için de bir yardım kampanyası başlattık” diye konuştu.

214 bin lira para toplandı

Tatlı, gıda ve ihtiyaç malzemelerinin yardıma çevrilebilmesi amacıyla 214 bin TL para toplandığını ifade ederek, “Bugün de Suriye’ye 4 tane tır göndereceğiz. Tırlarımız biri muhtelif gıda, 3 tanesinde de un var. Bunlar Gaziantep, Kilis ve Reyhan’a gidecek, ilgili makamların izni ile onların belirlemiş olduğu Suriye içindeki bölgelere yardım ulaştırılacak. Toplanmış olan 214 bin civarındaki para da Yemen’deki dramda yine kullanılmış olacak. Biz Suriye’deki iç savaşın bir an önce sonlanıp hem oradaki insanların kendi hayatlarını güven ortamında sürdürmeleri, hem de ülkemiz içerisinde bulunan Suriyeli misafir kardeşlerimizin bir an önce kendi yurtlarına dönmeleri için sürekli dua ediyoruz, temennimiz bu. Yine aynı şekilde Yemen’deki dramın bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Elimizden gelen katkı dua ve yapabileceğimiz maddi katkılardır. Bu anlamda Malatya’daki okullarımızdan toplanmış olan bu yardımlar inşallah. İHH aracılığı ile ilgili noktalara ulaştırılacak. Buradan bütün öğrencilerimize, bütün velilerimize, bütün Malatyalılara, yine İHH’ya, ilçe müdürlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yemen’de Suriye’de dram çok büyük

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise, “Projenin başlangıcının Yemen’deki çocukların ölümü ile ilgili haberlerin yoğun olarak medyada yayıldığı dönemde olduğunu hatırlatarak, “Çocuklarımız bu imkânlar altındayken, Yemen’deki kardeşlerimiz ile ilgili bir şey yapmayacak mıyız serzenişiyle, sitemiyle bu projeyi başlattık. O yüzden projenin başlangıcında, bizi desteklediği ve bu projenin başlangıcına sebep olduğu için Milli Eğitim Müdürüme ve ilçe müdürlerimize projeye sahip çıktıkları için ve özellikle öğrencilerimize, çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Tabi bu yapılan yardımlar problemi çözmeyecek, İbrahim için su taşıyan karınca misali sadece dostluğumuzu belli edecek. Çünkü Yemen’de de Suriye’de de dram çok büyük. Sadece Yemen’de 85 bin çocuğun açlık ve açlığa bağlı sebeplerle öldüğü konuşuluyor. Dolayısıyla bu yaptığımız yardım onların problemini çözmeyecek ama dostluğumuzu, kardeşliğimizi, safımızı belli edecek. Suriye başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde bu mazlumiyetin bitmesini temenni ediyoruz” ifadesinde bulundu.