Dört ayda çöktü!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi Kuyumcular Çarşısında başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları geçtiğimiz Eylül ayında tamamlandı. Ancak pasaj içerisindeki yapılan tente ve plastik levhalar kar yağışından dolayı çöktü. Yapılan çalışmaların dört ay içerisinde çöktüğünü belirten esnaflar, 'Sözde sağlamlaştırma yapıldı ama iyice batırdılar. 10 gün sonra bir kar daha yazdığında yine düşecek bir daha mı yapılacak. Her gün sürekli söküp takılması mı gerekecek' dedi.

Dört ayda çöktü!

Malatya’da kent estetiğini korumak ve hafızalarda yer eden alanları gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Söğütlü Cami ve Kışla Caddesinde bulunan imar adası içerisinde yer alan Kuyumcular Çarşısı’nda cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını başlatmış ve çalışma geçtiğimiz Eylül tamamlanmış ve hizmete açılmıştı. Kuyumcular Çarşısı’nın hemen yanında bulunan pasajın üstü, yazın sıcaktan kışın ise yağmur ve kardan korunmak için tente ve plastik levhalarla kapatıldı. Ancak, önceki gün etkili olan kar yağışı, tente ve plastik levhaları yere düşürdü. Duruma tepki gösteren pasaj esnafı, gazetemize yaptığı açıklamada; dört ay içerisinde çökme yaşandığını, sokak sağlıklaştırma kapsamında sağlamlaştırma yapıldığını ancak pasajın daha da kötü bir hale getirildiğini savundular. 

Sürekli sökülüp takılacak mı?

Çok basit bir çalışma yapıldığını iddia eden esnaflar, “Sözde sağlamlaştırma yapıldı ama iyice batırdılar. Böyle bir basitlik olamaz. Yağan kar normal bir kar çok bir kar değil ki. Kuyumcular çarşısı bulunan plastikler hep çöktü yere düştü. Tente haricinde hepsi yerde. Yetkililer bunu yapıyor şimdi kar yağdı düştü. Bir sürü masraf çıktı. Bu masrafı kim karşılayacak vatandaşın cebinden çıkacak. Buraya vinç gelecek, personel gelecek yapacak. 10 gün sonra bir kar daha yazdığında yine düşecek bir daha mı yapılacak. Her gün sürekli söküp takılması mı gerekecek. 4 ay geçmeden çöktü” ifadelerini kullandı.