Doktoru darp etti

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Acil servis doktoru Dr. Acil Uzm Abdulhah Ercan ile Acil Servis Koordinatörü Yunus Karayılan, acil servise muayene olmak için gelen ancak yaklaşık 353 Promil alkollü olduğu belirlenen şüphelinin saldırısına uğradı. Saldırıda doktor darp edildi, Acil Servis Koordinatörü Yunus Karayılan'ın kolu kırıldı. Şüpheli ise Adli kontrolle serbest kaldı.

Doktoru darp etti

Kolunu kırdı  

Olay, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde gece meydana geldi. Acil servise muayene olmaya gelen ve 353 Promil alkollü olduğu belirlenen şüpheli Hasan Ali İ., burada Dr.  Acil Uzm Abdullah Ercan ‘a saldırarak darp etti, araya giren Acil Servis Koordinatörü Yunus Karayılan’a da saldırarak darp edip kolunu kırdı. 

Olaydan sonra şüpheli Hasan Ali İ., polis ekiplerince gözaltına alınarak Polis Merkezine götürüldü. Soruşturmanın ardından Adliyeye sevk edilen şüpheli Hasan Ali İ., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu ve benzeri tüm çirkin saldırıları şiddetle kınıyorum

Yaşanan olaya Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Doç. Dr. Serdar Deniz tarafından tepki gösterildi. Başhekimi Doç. Dr. Doç. Dr. Serdar Deniz hastanenin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yayınladı; “Dün akşam (13.11.2021), hastanemiz Acil Servisinde, alkollü olduğu belirtilen hastaya müdahale esnasında hasta tarafından Acil Servis Hekimimiz ve Acil Servis Koordinatörümüzün darp edildiği üzücü bir olay yaşanmıştır. Gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddetin her türünün karşısında olacağımızı, şiddetin önlenmesi ve cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek istiyorum.  Acil Servis Hekimimize ve Acil Servis Koordinatörümüze geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha bu gibi durumların yaşanmamasını temenni ediyorum. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu ve benzeri tüm çirkin saldırıları şiddetle kınıyorum.” 

Şiddetle kınıyoruz 

Olaya sağlık STK’ları da tepki gösterdi. Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl yayınladığı açıklama da, “13.11.2021 tarihinde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Serviste müdahale esnasında alkollü olduğu belirtilen hasta tarafından Acil Servis Hekimi ve Acil Servis Koordinatörü darp edilmiştir. İnsanlığa sağlık hizmeti vermekten başka bir amacı olmayan sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıyı Sağlık Sen Malatya Şubesi olarak şiddetle kınıyoruz.”  ifadelerini kaydetti.