Doğanşehir'de 11'den 23'e Çıkarıldı...!

Doğanşehir Belediyesi, Doğu ve Yeni Mahallelerinde bulunan alanın Rezerv Yapı Alanı olarak belirlenmesi ve revize edilmesi hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Deprem sonrası yapılan çalışmalar sonucu sınırların güncellenmesi gerektiği vurgulandı.

Doğanşehir'de 11'den 23'e Çıkarıldı...!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğanşehir ilçesi, Doğu ve Yeni Mahalleleri sınırları içinde yer alan yaklaşık 23,97 hektarlık alan, 6306 sayılı Kanun'un 2'nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca Bakanlık Makamının 31.05.2024 tarihli ve 60444 sayılı Oluru ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlenmiştir. Daha önce 23.08.2023 tarihli ve 7213069 sayılı Bakanlık Makam Oluru ile belirlenen 11,19 hektarlık alan, deprem sonrası yapılan çalışmalarla revize edilmiştir.

Vatandaşlar İçin Bilgilendirme Ofisi Kuruldu

Rezerv alanında taşınmazları bulunan vatandaşlar, Belediye Hizmet binasının yanında hizmet veren Bilgilendirme Ofisi’nden bilgi alabileceklerdir. Diğer sosyal medya gruplarında paylaşılan görüntü ve bilgilere itibar edilmemesi gerekmektedir.

Tahliye Süreci Başlatılacak

İnşaat ve imalat faaliyetlerinin başlaması adına ayakta binası olan vatandaşların binalarını bir an evvel tahliye etmeleri gerekmektedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ofis yetkilileri ile görüşerek tahliye sürecini başlatmaları önem arz etmektedir.

Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

09/07/2024 tarihinde Belediye Düğün Salonunda, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mehmet Bedestenci’nin başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısında, rezerv yapı alanı ve süreç hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Vatandaşların sürece ilişkin bilgileri bu toplantıda anlatıldığı üzere takip etmeleri önemle duyurulmuştur.

Doğanşehir Belediyesi, vatandaşların sorunsuz bir şekilde tahliye sürecini tamamlamaları ve yeni rezerv yapı alanında güvenli konutlara geçiş yapmaları için gerekli tüm bilgilendirmeleri sağlamaya devam edecektir.