Dinamit patlaması korku yaratıyor

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da yıkım çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde haber verilmeden yüksek binaların patlatılarak yıkılması ve inşaat çalışmasında kullanılması deprem etkisi yaratırken, vatandaşların da korku ve panik yaşamasına neden oluyor.

Dinamit patlaması korku yaratıyor

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Kent genelinde yıkımlar iş makineleriyle devam ederken, yüksek katlı binaların yıkımı dinamitle yapılmaya başlandı. Ağır hasarlı binaların yıkımda kullanılan dinamit, aynı zamanda inşaat çalışmalarında da kullanılıyor. Malatya’nın Battalgazi İlçesi Çamurlu Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, dinamitin oluşturduğu gürültüden korktuklarını ifade ederek, “Patlatma öncesi anons yapılsa da yapılan patlatma işlemlerinden dolayı evlerimiz ciddi şekilde sarsılmaya ve bizleri panikletmektedir” dedi.

Dinamit evleri sarsıyor 

İnşaat çalışmalarında dinamit patlatıldığı için korku ve panik yaşadıklarını belirten vatandaş, defalarca Battalgazi Belediyesine şikâyette bulunduğunu belirterek, “Bulunduğumuz yerde inşaat çalışması yapılmakta ve bu çalışmalar esnasında dinamitler patlatılmaktadır. Defalarca Battalgazi Belediyesi’ne şikâyette bulunmamıza rağmen belediye tarafından ilgililerin dinamit patlatma izinlerin olduğu söylenmekte ve bu konuda sıkıntımız görmezden gelinmektedir. Malumunuz üzere 06 Şubat depreminden sonra Malatya da depremle yaşamaya çalışıyoruz. Ancak depremler dışında yapılan bu dinamit patlatma işlemleri bizlere deprem travması yaşatmakta ve özellikle çocuklarımızı etkilemektedir. Her ne kadar patlatma öncesi anons yapılsa da yapılan patlatma işlemlerinden dolayı evlerimiz ciddi şekilde sarsılmaya ve bizleri panikletmektedir. Özellikle Malatya da normal hayata dönme konusunda çaba göstermiş olduğumuz bu dönemde, yapılan dinamit patlatmaları bizleri geriye götürmekte ve evlerimize zarar vermektedir. Bu sayfada ki yetkililer görür bir çözüm bulunur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.