Dijital olgunlukta yeni dönem

Aras Elektrik, EPDK tarafından kabul edilen 'Dijital Olgunluk Değerlendirme Modeli ve Gelişim Yol Haritası' projesi ile kapsamlı bir model oluşturuyor.

Dijital olgunlukta yeni dönem

Dünyada büyük bir dijitalleşme dalgasının yaşandığına dikkat çeken Akıllı Şebekeler ve Ar-Ge Müdürü Ali Geyikoğlu: “Dijital Olgunluk Değerlendirme Modeli ve Gelişim Yol Haritası projesinde temel amaç; tüm dağıtım şirketlerinin kültür, vizyon, strateji, ana operasyonlar, destek operasyonlar, müşteri deneyimi, yetkinlik yönetimi ve yeni teknolojiler gibi farklı süreçler ve uygulama alanlarındaki dijital olgunluk seviyesini belirlemek adına kapsamlı bir model oluşturmak. Proje toplamda 5 iş paketinden oluşuyor. Biz de Aras Elektrik olarak tüm birimlerimize dijital olgunluk değerlendirme ve gelişim yol haritası sorularını yönelterek rapor oluşturduk. Bu raporu yapmadaki amacımız, birimlerimizin, çalışmalarını yürütürken dijital anlamda ne derece gelişmiş oluklarının tespitini yapmak. Yaptığımız bu tespitler sonucunda dijital gelişim haritamızı görmüş ve ona göre bir yol haritası çizmiş olacağız.” dedi.

Dijital Olgunluk Modelini’nin, Şirketleri, dönüşüm yolculuklarının her adımında güçlendireceğine vurgu yapan Geyikoğlu: “Dijital iş modelleri, her alanda kendini hissettiriyor ve ağırlık kazanıyor. Dijital dönüşümün gerçek anlamda dijital bir eksene dönüşmesinin ne anlama geldiğini çok iyi kavrayıp ona uygun bir stratejiyle hareket etmek gerekiyor. Biz de bu konuda sistematik bir bakış açısı, strateji ve doğru uygulamalarla başarılı bir süreç yöneteceğimize inanıyoruz.”

ifadelerini kullandı. 3 gün süren çalışmada Akıllı Şebekeler ve AR-GE biriminin dijitallik konularında gelen soruları cevaplayarak tüm birimler arası iletişimi sağladı.