DEVA'ya silahlı saldırı

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, Malatya'nın Pütürge ilçesinde bulunan parti binalarına silahlı saldırı yapıldığını açıkladı. Malatya Valiliği, saldırının 10 gün önce gerçekleştirildiğini duyurdu.

DEVA'ya silahlı saldırı

Güneş saldırı ile ilgili yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Pütürge ilçe binamıza kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıda bulunulmuştur. Gece geç saatlerde yapılan saldırıda parti binamızın camları kırılmış olup ayrıca çeşitli demirbaşlarımız zarar görmüştür. Binamıza toplamda 7 adet kurşun isabet etmiştir. Demokrasiye ve partimize yapılan bu çirkin ve hukuk dışı saldırı bizi yolumuzdan ayırmayacak ve millet için çalışmaya devam edeceğiz. Bu tür çirkin saldırılar bizleri yıldıramaz. Bugün Deva Partisine yapılan silahlı saldırı yarın başka siyasi partilere de yapılabilir. Bu açıdan bir an önce faillerin yakalanıp cezalandırılmasını ve toplum vicdanın rahatlatılmasını bekliyoruz. İlçe binamıza yapılan saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görmekteyiz. Demokrasinin temel unsurlarından biri olan siyasi partilere yapılan bu saldırıları devlet güvenliğine ve millet iradesine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz.”

Saldırı 10 gün sonra fark edildi

Malatya Valiliği, söz konusu olay ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.Açıklamada, saldırının 5 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştiği vurgularak, "5 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştiği anlaşılan, DEVA Partisi Pütürge İlçe Binasına yapılan saldırı olayı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.15 Nisan 2022 günü saat 15:00 sıralarında DEVA Partisi Pütürge İlçe Başkanı İbrahim Yalçınkaya tarafından Pütürge İlçesi Polis Merkezi Amirliğine gelinerek, “Pütürge İlçesi Taşbaşı Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde bulunan Deva Partisi Pütürge İlçe Binasının ön camlarında kurşun izleri olduğu” bilgisi verilmiş, Emniyet ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede, Parti Binası ön camında kurşun izleri olduğu tespit edilmiş, olayın gerçekleştiği çevreden alınan kamera kayıtlarının incelemesi neticesinde, silahlı saldırının 5 Nisan 2022 tarihi saat 22:15 sıralarında, gece karanlığından yararlanarak Parti Binası önüne gelen silahlı bir şahıs  tarafından binanın camına ateş edilmek suretiyle gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. 5 Nisan 2022 tarihinden 15 Nisan 2022 tarihine kadar, saldırının gerçekleştirildiği binanın kapalı olması ve binaya herhangi biri tarafından girilmemesinden dolayı ihbar/şikâyetin 15 Nisan 2022 tarihinde yapılması nedeniyle, olaydan haber alınır alınmaz, İl Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili tüm birimleri tarafından kapsamlı inceleme başlatılmış olup, saldırıyı gerçekleştiren faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.
 

DEVA'ya silahlı saldırı
DEVA'ya silahlı saldırı
DEVA'ya silahlı saldırı