DEÜ'den Malatya'ya yardım eli

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden olan Malatya'da Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), depremzede vatandaşlar için kurduğu mutfak ile özel beslenmesi gereken insanlara yemek yeme imkanı sunuyor.

DEÜ'den Malatya'ya yardım eli

Deprem felaketinden etkilenen Malatya’daki depremzedeler için DEÜ’nün Malatya Teknokent Konteyner kentinde kurmuş olduğu mutfakta gastronomi ve mutfak sanatı öğrencileri gönüllü olarak yaşlılara, kolesterolü olan hastalara, özel beslenmesi gereken bireylere yemek yeme imkanı sunarken çocuklara da hazırlanan kurabiyeler, tatlılar ikram ediliyor.
Depremin yaraların sarılmaya devam ediyor. Bu çerçevede, DEÜ Uygulamalı Birimler Yüksek Okulu Gastronomi Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Görkem Girgin, gönüllü öğrenciler ile birlikte sağlık problemleri olan vatandaşların damak tadına uygun yemekler yaptıklarını söyledi. Girgin, “Okulumuzda mutfak derslerine girmekteyim. Üniversitemizin bize sunduğu imkanlar doğrultusunda Mimarlık Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu iş birliği ile Teknokent konteyner kentine mutfağımızı kurduk. Tasarımı mimarlık fakültesine ait teknik ekipman desteği de uygulamalı birimler yüksek okuluna ait. Bunlar Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar öncülüğünde oluyor. 
Bizler ne yapabiliriz diye düşündükten sonra yaşlılar kolesterolü olan hastalar veya özel beslenmesi gereken insanlar için burada onlara yemekler üretmeye başladık. Buraya geldikten sonra da çocukların uzun zamandır ev keklerine, kurabiyelerine evde yedikleri sıcak tatlı, lezzetli anne kurabiyelerine ihtiyaçları olduğunu tespit ettik. İhtiyaçlar doğrultusunda da onlara bu ürünleri yapmaya karar verdik. Buraya gelen 3 ve 4’üncü sınıf gönüllü gastronomi mutfak sanatları öğrencilerimiz var.” dedi.
“Gün içerisinde çocuklar için tatlılar, kekler, kurabiyeler yapıyoruz”
Mutfak uygulamaya ilk olarak Elbistan başladıklarını anlatan Girgin, “İlk olarak ekibimizle Elbistan’daki konteyner kentte kurduk. Daha sonra hocamız buraya gelmemizi istedik. Araştırma Görevlimiz Şeyma Andaç’ı da dahil ettik ekibimize. Bir ekip olarak buraya geldik. Burada da gün içerisinde çocuklar için tatlılar, kekler, kurabiyeler yapıyoruz. Çocukların meyve yemediklerini fark ettik. Meyveleri çikolata topları haline getirerek onlara ikram ediyoruz. Çeşitli ürünlerimizi gün içerisinde onlara ikram etmeye çalışıyoruz. 
Ekibimizde 4 öğrenci, bir araştırma görevlisi, bir öğretim üyesi olmak üzere 6 kişiyiz hepimiz gönüllü olarak geldik buraya” diye konuştu. 
 

DEÜ'den Malatya'ya yardım eli
DEÜ'den Malatya'ya yardım eli
DEÜ'den Malatya'ya yardım eli