Destek yetersiz

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan son esnaf destek paketinin meslektaşlarına yetersiz olduğunu belirterek,' Verilen 3 bin liralık destek camianın zararını karşılayacak durumda değil. Cumhurbaşkanımızdan meslektaşlarımız adına 100 bin liralık bir yıl ödemesiz bir kredi talep ediyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Destek yetersiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz açıklanan son esnaf destek paketi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan yardımlar için teşekkür eden Toptaş, verilecek olan 3 bin liralık desteğin camianın zararını karşılayacak durumda olmadığını söyledi.

Yüzde 75 civarında iş kaybımız var

Toptaş, esnafın yüzde 75 civarında bir iş kaybı yaşadığına dikkat çekerek, "Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir pandemi süreci var. Bu süreç hala devam ediyor. İnşallah bu süreci bir an evvel atlatırız da herkes işinin başına döner. Şu anda işimizin başındayız ama sürecin başından bu güne kadar yüzde 75 civarında bir iş kaybımız var. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Ancak bu destek meslektaşlarımıza yetersiz. Üyelerimizin içerisinde bitme noktasına gelenler var. Odamıza bağlı olan erkek berberleri, kadın kuaförleri, güzellik salonları, fotoğrafçılar ve masaj salonları zor günler geçiriyor. Güzellik salonları son süreçte daha çok kapalı kaldı. Verilen 3 bin liralık destek camianın zararını karşılayacak durumda değil. Biz 2 yıldır meslektaşlarımızın çektiği sıkıntıyı bildiğimiz için destek yerine biz bu süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızdan meslektaşlarımız adına 100 bin liralık bir yıl ödemesiz kredi talep ediyoruz" diye konuştu.  

Faturalarını ödeyemeyen esnaf var

Maddi anlamda esnafın sıkıntı ile boğuştuğunu anlatan Toptaş, "Meslektaşlarımız zor durumda. Elektrik borcunu ödeyemeyen meslektaşlarımız var. Hiçbir kuruma ödeme yapamadılar. Kredi borçlarını ödeyemediler. Bu süreçte meslektaşlarımızın çoğu kredilere bulaştılar. Talebimiz karşılık görürse, eğer bir yıl ödemesiz 100 bin liralık destek bize verilirse 2 yıl içerisinde yaşadığımız sıkıntıların tamamını giderecek, bizim yeniden toparlanmamızı sağlayacaktır. Bunun bize çok büyük bir faydası olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızdan özellikle talebimiz budur. İnşallah sesimizi duyarlar. Berber ve kuaförler maalesef dışarıda görüldüğü gibi değil. Herkes berber ve kuaför açıldı ve çok para kazandığımız zannediliyor. Bu öyle değil. Biz randevu sistemiyle çalıştığımız için zaten belirli sayıda müşteri alıyoruz. Kurallara uymak zorundayız. Halen şartlarımız çok ağır. Kira gideri başta olmak üzere pek çok giderimiz mevcut.  Maliyet arttı. Kozmetik ürünlerinde yüzde 100’ün üzerinde bir fiyat artışı yaşandı. Geçtiğimiz aylarda berber ve kuaförlerde fiyat tarifesi değişikliğine gittik, inanın ki bu fiyat tarifesi açığı kapatmadı. Halen de kozmetik ürünlerindeki artış devam ediyor" şeklinde konuştu. 

Aşı talebi 

Aşılamada esnafın öncelik guruba dahil edilmesini talep eden Toptaş, "Ayrıca bizim aşı talebimiz var. Bir an önce berber, kuaför ve güzellik salonları camiasının aşılanmasını istiyoruz. Bu süreci aşıyla atlatırsak ‘virüs berber ve kuaförlerden bulaşıyor’ algısını da ortadan kaldırmış oluruz. Bu konuda tüm Türkiye’deki oda başkanlarımızla irtibattayız. İnşallah bu talebimizi de inşallah bir an önce yerine getiriler" ifadesini kullandı.