Destek istedik

AK Parti Arapgir İlçe Başkanı Ebubekir Taş, geçtiğimiz hafta AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık ile AK Parti Malatya İl Başkanlığında bir araya gelip ilçenin sorunlarını ileterek, sorunların çözümü noktasında destek istediklerini söyledi.

Destek istedik

Arapgir ilçesini daha yaşanabilir hale getirmek için çalışmalara başlayan AK Parti Arapgir İlçe Başkanı Ebubekir Taş gazetemize açıklamalarda bulundu. Taş, ilçenin bazı sıkıntıları olduğunu, sıkıntıları Malatya milletvekili Öznur Çalık'a ilettiklerini kaydetti. Halk Bankası Arapgir Şubesi açılması konusunda talepte bulunduklarını ifade ederek," İlçemizde hizmet veren esnaflarımızın işlemlerini daha da kolaylaştırmak ve bu işlemlerini yapabilmek için iş yerlerini kapatarak il merkezine gidiş-geliş yapmadan tüm iş ve işlemlerini Arapgir’de tamamlayarak faaliyetlerine devam etme imkanı sunmak amacıyla Halk Bankası Arapgir Şubesi açılması konusunda talepte bulunduk. Banka yetkilileri geçtiğimiz günlerde ilçemize gelerek Arapgir Belediyesi tarafından Halk Bankası için tahsis edilen yerde incelemelerde bulunarak en kısa zamanda hizmete başlayacaklarını beyan ettiler" dedi.

Talepler iletildi

İlçedeki sıkıntıları yetkililere ilettiklerini anlatan Taş, "Yakın zaman önce yaşadığımız Elazığ depremi nedeniyle ağır hasar aldığı için yıkımı gerçekleşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerinin TOKİ’ ye devredilerek bu alana 3.etap TOKİ konutlarının yapımının sağlanması ve böylece son zamanlarda ilçemizde yaşanan konut sıkıntısının giderilmesini amaçladığımızı ilettik. Yıllardır yapılamadığı için büyük mağduriyet yaşanan Arapgir Malatya karayolu için bir an önce yapılarak hizmete sunulmasını talep ettik. Arapgir ilçemizin Malatya şehir merkezine 120 km uzaklıkta olup Malatya’nın en eski ve en tarihi ilçesi olduğunu, M.Ö. 1200’lü yıllarda kurulan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçemizde bu medeniyetlere ait çok sayıda tarihi eserin var oluşunun turizm anlamında Arapgir'i ön plana çıkarttığını, coğrafi konumu itibari ile Yukarı Fırat Havzasının merkezinde oluşu ve Sivas’ın Divriği, Erzincan’ın Kemaliye, Elazığ’ın Ağın ve Keban ve Malatya’nın Arguvan ilçeleri ile çevrili olması ve bu ilçelerin kendi il merkezlerinden Arapgir’e daha yakın oluşu, günlük iaşe ve sağlık ihtiyaçlarını ilçemizden karşılamalarından dolayı Arapgir’in bölgesinin cazibe merkezi olduğunu, ayrıca Arapgir ilçemiz son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım döneminde Akdeniz'den Karadeniz'e devlet yolu programına alınmış ve Arapgir ve Erzincan güzergahında tünel ve bölünmüş yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek böylesine önem arz eden ilçemizi Malatya şehir merkezine bağlayan Arapgir-Yazıhan arası 80 km'lik tek gidiş ve tek dönüş olarak kullandığımız, dar ve virajlı oluşundan dolayı özellikle ağır kış şartlarında birçok kazaya sebebiyet veren bu yolumuzun 2021 yılı yatırım programına alınıp bölünmüş yol yapılarak bu mağduriyetimizin giderilmesi hususunda destek istedik. Harita üzerinde Arapgir Malatya yolunu da inceleyen Sayın Bakanımız, talebimizi gayet yerinde bularak en kısa zamanda programa alınarak yapılması konusunda gayret edeceklerini taahhüt ederek bizleri umutlandırdılar" diye konuştu. Taş, geçtiğimiz çarşamba günü Malatya’yı ziyaret ederek incelemelerde bulunan Ulaşım ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na Arapgir Köhnü üzümü hediye ettiklerini söyledi.