Desteğe ihtiyacımız var

Malatya'da, Spinal Musküler Atrofi (SMA Tip1) hastalığı nedeniyle yaşam mücadelesi veren Eyüp Çınar Altuntaş, için bağış standı açıldı. Eyüp Çınar'ın babası Galip Çınar, Malatya halkına hitaben broşürler dağıttıklarını belirterek, 'Bugün burada yarın başka yerde olup kampanyamızı devam ettireceğiz. Kampanyamızı tamamlayıp Eyüp Çınar'a bu ilacı aldırana kadar herkesin desteğine ihtiyacımız var' dedi.

Desteğe ihtiyacımız var

Galip- Yıldız Altuntaş çiftinin 6,5 aylık bebeği Eyüp Çınar, SMA hastalığıyla mücadele ediyor. Eyüp Çınar bebeğin tedavisi için gereken yaklaşık 20 milyon TL için daha önce sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlatan Altuntaş ailesi, Yeni Cami Soykan Meydanında bağış standı açtı.

'Eyüp Çınar’a Can ol’

Açılan stantta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eyüp Çınar'ın babası Galip Altuntaş, Eyüp Çınar bebeğin, SMA tip 1 kas hastası olduğunu anımsatarak, "Eyüp Çınar, ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyor. Bizde bunun için gayret gösteriyoruz. Valiliğin onaylamış olduğu bir kampanya doğrultusunda bir kampanya topluyoruz. Öncelikle Malatya Valiliğine ve İl Emniyet Müdürlüğümüze burada stant açıp yardım toplayabilmek için bize yardımcı oldular buradan çok teşekkür ederim.  Burada Malatya halkına hitaben broşürler dağıtıyoruz. Allah razı olsun vatandaşlarımız gönlünden ne geçerse kumbaramıza para atarak, bize yardımcı oluyorlar. Ama kampanyamızın ağır gittiğini söylemek istiyorum. İşin aslı biz Malatya bazında daha da ümitliydik. Daha hızlı gitmesi için de gerekli gayretleri gösteriyoruz. Gönüllü arkadaşlarımızla gece gündüz demeden koşturuyoruz. Ama inşallah olacak biz ümitliyiz, evladımızı kaybetmemek için elimizden geleni yapacağız. Bugün burada yarın başka yerde olup kampanyamızı devam ettireceğiz. Ta ki kampanyamızı tamamlayıp Eyüp Çınar’a bu ilacı aldırana kadar herkesin desteğine ihtiyacımız var. Allah rızası için vicdanlı bir şekilde bizlere olun desteklerinize ihtiyacımız var. Tek başımıza bunu yapamıyoruz. Maddi durumunuz olmayabilir, etrafınızdakilere söyleyin illa para vermeyebilirsiniz, İnstagram sayfamız var ‘Eyüp Çınar’a Can ol’ adında bu sayfayı da paylaşabilirsiniz. Kimden ne gelecek belli olmaz. Allah rızası için bize bir dua etseniz bizim için çok önemli, herkese tekrardan katılarından dolayı teşekkür ediyorum ve kampanyamız bitene kadar herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.  Kurban Bayramına kadar kampanyayı bitirip Eyüp Çınar'ı tedaviye götürmek istediklerini belirten Baba Altuntaş,  Eyüp Çınar'ın tedavi olması durumunda yüzde 95 oranında düzeleceğini söyledi.  Haber-Foto: Nevzat Kanar