Depremzedeye ayakkabı ayıbı

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle yaklaşık 10 bin insanın yaşadığı İnönü Üniversitesi'nin karşısındaki Teknopark Konteyner Kentte depremzedelere ayakkabı dağıtımı yapıldı. Ayakkabı dağıtımının yapılması depremzedeler tarafından memnuniyetle karşılanırken dağıtım usulünün sağlıklı yapılmaması nedeniyle insanlar saatlerce kuyrukta çile çektiler.

Depremzedeye ayakkabı ayıbı

Konteyner Kent idarecileri tarafından bugün sabahtan itibaren yapılan duyurularla Konteyner Mescidi önünde saat 13.00'te ayakkabı dağıtılacağı bildirildi. 
Ayakkabı alabilmek için Mescidin önüne giden depremzede vatandaşlar yüzlerce metre uzun kuyruklar oluşturarak yakıcı güneşin altında beklemeye koyuldular. 
İsmini vermek istemeyen bir depremzede vatandaş ayakkabı dağıtımının acemice yapılması hakkında şöyle konuştu: "Herşeyden önce, Allah Devletimizden ve Milletimizden razı olsun. Ortaya konulan gayret ve desteğin farkındayız. Ancak sahada işin yönetimiyle görevlendirilen yetkililerin tamamı için söyleyemem ama kimi görevliler yeterli bir donanıma sahip değiller. Bizce dağıtımın daha sağlıklı yapılması için şu yöntem izlenmeliydi. Konteyner Kent sakinlerinin hane kayıtlarına göre ihtiyaç duyulan ayakkabı adedi, cinsi ve numarası önceden tespit edilip dağıtım yerinde paketlenerek dağıtımı sağlanabilirdi. Malûm insanoğlunun bulunduğu her yerde bazı aksaklıklar olabilir, burada da bazı güvenlik görevlilerinin depremzedelere dağıtılmak üzere gelen bu ayakkabılardan aldıklarına şahit olmamız bizi fazlasıyla üzmüştür..."