Depremzedelerin masraflarını Büyükşehir ödeyecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılını ilk Meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasında bulunan, 6 Şubat depremlerinde can ve mal kaybı yaşamış depremzedelerin hukuki ihtilaflarına yapılacak rehberlik hizmetinin bedeli olan 400 bin TL'nin Büyükşehir Belediyesince karşılanmasına ilişkin 'Hukuk Müşavirliğinin Teklifi' kabul edildi. 

Depremzedelerin masraflarını Büyükşehir ödeyecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı ocak ayı ilk meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Büyükşehir Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan toplantıda gündem maddeleri arasında bulunan, 6 Şubat depremlerinde can ve mal kaybı yaşamış depremzedelerin hukuki ihtilaflarına yapılacak rehberlik hizmetinin bedeli olan 400 bin TL'nin Büyükşehir Belediyesince karşılanmasına ilişkin "Hukuk Müşavirliğinin Teklifi" kabul edildi.  

Hukuk Müşavirliğinin teklifi:

"Büyükşehir Belediyemiz ile Malatya Baro Başkanlığı arasında 06.02.2023 tarih ve devamında meydana gelen depremler sebebiyle şehrimizdeki yapıların büyük ölçüde yıkılıp hasara uğraması neticesinde Malatyalı hemşerilerimiz can ve mal kaybına uğramış olup bunun bir sonucu da hukuki ihtilafların ortaya çıkmasıdır. Malatyalı hemşerilerimize bu zor zamanlarında Sosyal Belediyecilik ilkesi uyarınca hukuki ihtilaflara rehberlik etmek ve onlara hukuki destek vermek amacıyla 400.000 TL ücreti Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla karşılanmasına ilişkin protokol imzalanması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin GÜRKAN'a yetki verilmesi için konunun meclis gündemine alınması arz olunur."