Depremzedelere psikososyal destek
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğü tarafından çadır kentte kalan çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenirken, yetişkinlere yönelikte psikososyal destek sağlanıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olmak üzere 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Malatya’da çadır kentte kalan depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğü Psikososyal Destek Sekretaryası Görevli Sosyal Çalışmacı Beyzanur Soran, depremzedelere yönelik yapmış oldukları etkinliklerden bahsetti.
Depremzedelere yönelik bir günlük planlarından bahseden Beyzanur Soran, şunları söyledi:” Bakanlığımız tarafından görevlendirilen Uzman Psikososyal ekiplerimiz İl Müdürlüğümüz koordinasyonu ile alanda çalışmalar yapmaktadır. Her gün sabah güne başlangıç toplantısı ile başlıyoruz. Sahada 30 sabit çalışma alanımızda ortalama 100 uzman personel ile hem yetişkin psikososyal destek çadırlarımızda, hem de çocuk etkinlik çadırlarımızda çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Gün sonundaysa ekiplerimizin yaptıkları çalışmaları değerlendirmek amacıyla, sahada herhangi bir sorun ya da ihtiyaçlara yönelik herhangi bir talep olup olmadığı konusunda hep beraber değerlendirme toplantısı yapıp günü bitiriyoruz.”
Çocuklara yönelik çalışmalar yapıyoruz
Yetişkinliklere yönelik bireysel görüşmeler yaptıklarını belirten Soran, çocuk çadırlarında da aktif olarak çalıştıklarını ifade etti. Soran,” Çocuklara yönelik farklı etkinlikler yapılıyor. Havaların ısınmasıyla beraber dışarı etkinliklerine yöneldik. İp atlama, voleybol oynama, frizbi oyunları ve onun dışında çadırların içerisinde daha geliştirici ve onlara daha iyi yerlere gelebilmesine vesile olacak çalışmalar yapıyoruz. Şuanda çalışmalar devam ediyor” dedi.
Engellilere yönelik yaptıkları çalışmalardan da bahseden Soran,” Engellilere yönelik şuan daha farklı çalışmalar yapılıyor sahada. Bakım merkeziyle ilgili ihbar gelirse, bakım merkezi birimimiz gidip değerlendirip, bakım merkezi uygunsa, bakım merkezine alıyorlar. Eğer bakım merkezi uygun değilse boş bir çadır varsa, bunu tedarik edebiliyorsak yönlendirmeyi yapıyoruz” şeklinde konuştu.